Skok na osrednjo vsebino

Novice

Dec 2017 15

RAGOR obvešča: Moj spletni priročnik številka 51-2017

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske (RAGOR) v sklopu VEM točke pošilja svežnje poslovnih informacij v obliki elektronskega biltena (Moj spletni priročnik), ki je viden v spodnjih vrsticah. Informacije so namenjene mikro, malim, srednjim podjetjem in potencialnim podjetnikom po celotni Sloveniji. Aktualne razpise v sklopu biltena lahko pogledate tudi na spletni strani www.ragor.si.

Ragor skrbi za informiranje občin Jesenice, Kranjska Gora, Radovljica, Žirovnica, Bled, Bohinj in Gorje. V ta namen vam pošiljamo še nekaj lokalnih informacij:

1. Razvojna agencija Zgornje Gorenjske
vas v sklopu projekta VEM (SPOT) točk vabi na brezplačno delavnico »PREDSTAVITEV NOVOSTI NA PODROČJU REGISTRACIJE NASTANITVENIH OBRATOV IN POROČANJA V TURIZMU«, ki bo v ponedeljek dne 15.1.2018 ob 10:00 uri v dvorani Kolpern na Stari Savi, Fužinska cesta 2, Jesenice.

Prijave pošljite po elektronski pošti na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  z nazivom podjetja, imenom in priimkom udeleženca ter elektronsko pošto ali pokličite po telefonu na 04/581-34-13. Vabilo je v priponki.

2. eTurizem – novosti:
AJPES bo s 1.12.2017 vzpostavil Register nastanitvenih obratov (RNO) in spletno aplikacijo oziroma spletni servis za poročanje podatkov o gostih in prenočitvah (eTurizem). Izvajalci nastanitvene dejavnosti bodo morali obstoječe nastanitvene obrate, v katerih gostom nudijo nastanitev, vpisati v RNO v zakonsko določenem trimesečnem roku za vpis (prehodnem obdobju), torej od 1. 12. 2017 do 28. 2. 2018. Izvajalci nastanitvene dejavnosti bodo v prehodnem obdobju podatke o gostih in prenočitvah (iz knjige gostov), začeli poročati prek spletne aplikacije eTurizem ali prek spletnega servisa AJPES s prvim dnem naslednjega meseca po vpisu v RNO, torej od 1. 1. 2018 dalje. Od 1. 3. 2018 dalje poročanje v starem sistemu ne bo več mogoče. Izvajalci nastanitvene dejavnosti bodo s poročanjem o gostih in prenočitvah prek spletnega portala AJPES pričeli z dnem vpisa v RNO. Več informacij: https://skupnostobcin.si/novica/eturizem-novosti-in-prosnja-obcinam/

3. Občina Radovljica objavlja:

Fotografski natečaj Dogodki v občini Radovljica 2017. Rok: 31.1.2018. Več informacij na: http://www.radovljica.si/razpis/80843

Javni razpis za sofinanciranje letnega programa športa v Občini Radovljica za leto 2018. Rok: 5.1.2018. Več informacij na: http://www.radovljica.si/razpis/112580

4.   Občina Gorje objavlja:

Javna razgrnitev občinskega podrobnega prostorskega načrta Vršce. Več informacij na: http://www.gorje.si/Aktualno/Novice?n/F1Z86S1W

5.   Občina Bohinj objavlja:
Aktualne informacije na: http://obcina.bohinj.si/

6.   Občina Bled objavlja:
Javno naročilo: DOBAVA ELEKTRIČNE ENERGIJE ZA OBDOBJE 2018-2020. Rok: 28.12.2017. Več informacij na: http://www.e-bled.si/za-obcane/javni-razpisi/

Javno naročilo:VZDRŽEVANJE PARKOMATOV, MENJALCEV DENARJA, AVTOMATSKIH BLAGAJN IN NADZORNEGA CENTRA. Rok: 15.12.2017. Več informacij na: http://www.e-bled.si/za-obcane/javni-razpisi/

7.   Občina Žirovnica objavlja:
Aktualne informacije na: https://zirovnica.si/

8.   Občina Kranjska Gora objavlja:
Znamka MOJE NARAVNO IZ DOLINE povezuje doma pridelano hrano in izdelana ročna dela, ki so nastala na podlagi dolgoletnih značilnosti in tradicije prebivalcev Zgornjesavske doline. Pravico do uporabe znamke podeljuje Občina Kranjska Gora in predstavlja znak pristnosti v ostrih alpskih razmerah pridelanih prehrambnih izdelkov, pijač, domačih ter drugih izdelkov in storitev, ki jih potrdi posebej za to osnovana strokovna komisija.

Vabljeni vsi pridelovalci in predelovalci Zgornjesavske doline, ki vas zanima sodelovanje in delovanje pod okriljem kolektivne znamke MOJE NARAVNO IZ DOLINE, da se nam pridružite. Sodelujočim ponudnikom nudimo brezplačno enotno embalažo, obešanke, vključitev in predstavitev njihove ponudbe v promocijska gradiva kolektivne znamke in na spletno stran, možnost prodaje na stojnicah in še mnogo več.  Vlogo, dodatne informacije in trenutno ponudbo si lahko ogledate na http://www.mojenaravnoizdoline.si/.

9.   Eko Sklad, Slovenski okoljski javni sklad objavlja:
Odprte razpise najdete na: https://www.ekosklad.si/razpisi

 

Obveščamo vas, da ima Razvojna agencija Zgornje Gorenjske svoj Facebook profil (https://www.facebook.com/razvojnaagencijazgornjegorenjske?ref=hl). Preko njega bomo vse, ki boste všečkali stran, redno obveščali o naših aktivnostih, razpisih in aktualnih dogodkih. Všeč vam bo. :)

Razpise s področja kulture lahko najdete na spletni strani:  http://ced-slovenia.eu/call/

                                                                 

Programi prireditev za posamezne občine se nahajajo na naslednjih spletnih straneh oz. povezavah:

Občina Bohinj http://obcina.bohinj.si/index.php?id=10

Občina Bled http://www.bled.si/si/dogodki

Občina Gorje http://www.gorje.si/

Občina Kranjska Gora http://obcina.kranjska-gora.si/domov ali https://www.kranjska-gora.si/#

Občina Radovljica http://www.radovljica.si/ ali http://www.radolca.si/

Občina Žirovnica http://zirovnica.si/

 

 Želimo vam prijetno branje in upamo, da vam bo bilten »Moj spletni priročnik« v pomoč pri vašem poslovanju oz. pri sprejemanju poslovnih odločitev.

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Read 2319 times Last modified on Friday, 15 December 2017 16:11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave