Skok na osrednjo vsebino

Novice

Dec 2017 28

Z novim prikazovalnikom hitrosti do še večje varnosti

Direktor Agencije za varnost prometa Igor Velov in predsednik SPV Jesenice Aleš Koželj ob podelitvi prikazovalnika Direktor Agencije za varnost prometa Igor Velov in predsednik SPV Jesenice Aleš Koželj ob podelitvi prikazovalnika

Občina Jesenice je s strani Agencije za varnost prometa v brezplačni polletni najem prejela prikazovalnik hitrosti »Vi vozite«. Prikazovalnik bo nameščen na Cesti Toneta Tomšiča.

 

Agencija za varnost prometa je v sodelovanju s podjetjema Intermatic in Sipronika tudi letos, že sedmo leto zapored, na podlagi javnega poziva podelila prikazovalnike hitrosti »Vi vozite« v brezplačni polletni najem slovenskim občinam. Med njimi je tudi Občina Jesenice, v imenu katere je prikazovalnik prevzel Aleš Koželj, predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice. Na letošnji razpis Agencije za varnost prometa se je sicer prijavilo 52 občin, podelili pa bodo 31 prikazovalnikov. Izbrane občine je na podlagi razpisnih kriterijev izbrala strokovna komisija, prednost pri izbiri pa so imele občine z nevarnimi mesti, kjer je visoka stopnja prometnih nesreč, lokacije s šolsko potjo ter lokacije s pogosto prekoračitvijo hitrosti in visokim povprečnim letnim dnevnim prometom.

Občina Jesenice bo prikazovalnik namestila na drog javne razsvetljave na Cesti Toneta Tomšiča, kjer se v bližini nahajajo Osnovna šola Prežihovega Voranca, Vrtec Julke Pibernik in Gimnazija Jesenice. S prikazovalnikom hitrosti želimo skupaj z agencijo opozoriti voznike k strpnejši vožnji in s tem prispevati k večji varnosti vseh udeležencev v cestnem prometu. Prikazovalniki so namreč dokazano učinkovit kratkoročni ukrep za zmanjšanje povprečnih hitrosti v naseljih in izven njih, z njimi pa se tudi zbirajo podatki o izmerjenih hitrostih, na podlagi katerih se lahko pripravijo analize ter predlogi za izvedbo različnih infrastrukturnih ukrepov na cestah.

Read 2136 times Last modified on Thursday, 28 December 2017 11:52

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave