Skok na osrednjo vsebino

Novice

Mar 2018 14

Na Jesenicah posodobljeni in okolju prijaznejši avtobusni vozni park

Februarja je na Jesenicah začel voziti nov, okolju prijaznejši avtobus, ki je nadomestil enega od starejših in energijsko bolj potratnih avtobusov. Gre za četrto menjavo v zadnjih petih letih, maja letos pa sledi še peta.

Alpetour d.d. Kranj, ki dejavnost javnega mestnega prometa in šolskih prevozov na območju občine Jesenice opravlja od leta 1998 (do leta 2006 kot pravni predhodnik Integral d.d. Jesenice), je februarja posodobil vozni park avtobusov, ki vozijo na območju občine Jesenice. V zadnjih petih letih je to četrti zamenjani avtobus – trije so bili zamenjani leta 2015 –, v maju pa sledi še peta menjava. V mestnem prometu na Jesenicah sicer obratuje 9 avtobusnih vozil, katerih povprečna starost je januarja znašala znašala 6,4 let, po obeh letos predvidenih zamenjavah pa se bo povprečna starost vozil znižala na 5,1 let.

Vsa zamenjana vozila imajo najsodobnejše EURO 6 motorje, ki so do okolja še prijaznejši od predhodnikov. Emisije, ki jih ti avtobusi spuščajo v zrak, so bistveno nižje od starejših dizelskih avtobusov. So tudi tišji in bolj udobni za vožnjo. Prilagojeni so za enostaven vstop in izstop za vse kategorije uporabnikov ter za prevoz potnikov z oviranostmi (osebe s posebnimi potrebami na invalidskih vozičkih) in potnike z otroškimi vozički.

Maja pa na Jesenice prihaja še nov mestni, nizkopodni avtobus s hibridnim pogonskim sistemom, ki bo še bolj prijazen do ozračja, predvsem pa do uporabnikov.

Read 2536 times Last modified on Thursday, 15 March 2018 15:30

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave