Skok na osrednjo vsebino

Novice

Apr 2018 26

Jesenice čistejše za 3.340 kg odpadkov

Jesenice čistejše za 3.340 kg odpadkov Foto: Andraž Sodja, arhivi krajevnih skupnosti

V soboto, 21. aprila, je na Jesenicah potekala tradicionalna spomladanska čistilna akcija. Kot vsako leto, je tudi letos potekala v sodelovanju z jeseniškim krajevnimi skupnostmi in javnim komunalnim podjetjem JEKO d.o.o. Skupno se je je udeležilo okrog 400 ljudi. Med prostovoljci so bili predsedniki in člani svetov krajevnih skupnosti, potapljači, člani prostovoljnih gasilskih društev, športnih in kulturnih društev, planinskega društva, društva upokojencev, ribiške družine, zveze borcev ter tudi otroci in njihovi vzgojitelji iz nekaterih vrtcev in osnovnih šol, ki so svojo okolico očistili že med tednom. Čistilne akcije so se udeležili tudi župan Tomaž Tom Mencinger in podžupana Vera Pintar in Miha Rebolj, poslanka Državnega zbora Maruša Škopac, ki se različnih dogodkov na Jesenicah redno udeležuje, in nekateri predstavniki občinske uprave. V okviru čistilne akcije je bilo skupno zbranih 3.340 kg odpadkov, kar je 340 kg manj kot lani. Na terenu je bilo odkritih nekaj divjih odlagališč, hkrati pa letos izstopa tudi veliko število pasjih iztrebkov in odvrženih cigaretnih ogorkov. Čeprav nižje število zbranih odpadkov v primerjavi s preteklim letom sicer kaže na večjo ozaveščenost občanov o čistoči in okoljski odgovornosti, pa je zbrano število odpadkov še vedno precej visoko, zato bomo v občini Jesenice v prihodnje še več pozornosti namenili ozaveščanju občanov o pravilnem ravnanju z odpadki.

 

Ob zaključeni čistilni akciji pa se vsem, ki so pomagali očistiti naše mesto, zahvaljuje tudi župan Tomaž Tom Mencinger:

Spoštovani prostovoljci,

čista in urejena okolica ni samoumevna, prav tako ni samoumevna taka občina. Da vam za izgled naše okolice ni vseeno, ste pokazali s tem, ko ste nekaj vašega prostega časa namenili za čiščenje različnih območij občine, za kar se vam iskreno zahvaljujem. Za urejenost občine pa lahko že z majhnimi dejanji poskrbi vsak posameznik, zato naj ne bo le en dan v letu tisti, ko nam je mar za izgled naše okolice, temveč z vsakodnevnimi dejanji poskrbimo za pravilno ravnanje z odpadki in s tem za čisto in urejeno življenjsko okolje.

Read 2469 times Last modified on Thursday, 07 April 2022 13:00

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave