Skok na osrednjo vsebino

Novice

Jun 2020 24

Plakete športnikom in zaslužnim športnim delavcem

Ena od prejemnic priznanj za izjemne dosežke in prispevek k športu je tudi ravnateljica jeseniške gimnazije mag. Lidija Dornig. Ena od prejemnic priznanj za izjemne dosežke in prispevek k športu je tudi ravnateljica jeseniške gimnazije mag. Lidija Dornig. Foto: Janko Rabič

Športna zveza Jesenice je v ponedeljek, 22. junija, skupaj z Zavodom za šport Jesenice in Občino Jesenice podelila najvišja priznanja, zlate, srebrne in bronaste plakete športnikom za dosežke v lanskem letu in športnim delavcem za dolgoletno delo. Več športnikov in ekip je doseglo pomembne rezultate na državnem nivoju in v mednarodnem merilu. Zaradi epidemije koronavirusa so letošnjo podelitev  z marca prestavili v junij in jo razdelili na dva dela. Najprej so priznanja v okviru dnevov športa podelili uspešnim mladim športnim na šolskih tekmovanjih in ligaških tekmovanjih, glavna podelitev pa je bila v dvorani Kina Železar. V uvodu je sekretar Športne zveze Jesenice in član izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije Brane Jeršin ob dosežkih tekmovalcev orisal sedanji položaj športa v občini z željo, da bodo s sproščanjem ukrepov po epidemiji koronavirusa aktivnosti lahko nadaljevale spet v večjem obsegu. Za vse dosežke je športnikom čestital župan občine Jesenice Blaž Račič.

Zlate plakete Športne zveze Jesenice so prejeli: Luka Panič iz Tae Kwon-do kluba Thor Jesenice, košarkar Maj Dušanič, tekač Jani Mulej, balinar Milan Rijavec, članica Telesno-vzgojnega društva Partizan Jesenice Marta Koprivec in član Strelskega društva Triglav Javornik- Koroška Bela Janez Bohinc.

Podelili so tudi štiri posebna priznanja za izjemne rezultate in dosežke ter prispevek športu v občini Jesenice. Prejeli so jih mladi košarkar Žiga Samar za lanske velike uspehe v klubu Real v Madridu,  Strelsko društvo Javornik-Koroška Bela za več kot 70-letno uspešno delovanje, mag. Lidija Dornig za uspešne odbojkarske nastope v mladih letih in izjemen prispevek jeseniškemu športu v vlogi profesorice športne vzgoje in ravnateljice Gimnazije Jesenice ter Jeklarska družba SIJ Acroni Jesenice za dolgoletno pomoč jeseniškemu športu.

Za glasbeno popestritev na podelitvi je poskrbela jeseniška pevka Alja Wolte Sula.

Read 1542 times Last modified on Thursday, 21 July 2022 15:35

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave