Skok na osrednjo vsebino

Novice

Aug 2020 13

Prva lopata za 2. fazo ureditve Poslovne cone Jesenice

Jeseniški župan Blaž Račič in direktor podjetja Mapri proasfalt d.o.o. Marko Božič sta danes zasadila prvo lopato in postavila prvi robnik na začetku območja Poslovne cone Jesenice. Simbolno dejanje označuje začetek 2. faze izgradnje komunalne infrastrukture v Poslovni coni Jesenice.

Danes so se uradno začela gradbena dela v Poslovni coni Jesenice. Prvo lopato sta v cement zasadila župan občine Jesenice Blaž Račič in kot predstavnik izvajalca direktor podjetja Mapri proasfalt d.o.o. Marko Božič, hkrati pa postavila tudi prvi robnik. V sklopu projekta z uradnim nazivom »Poslovna cona Jesenice, širitev: izgradnja komunalne infrastrukture – 2.faza« bo Občina Jesenice prometno in komunalno opremila doslej še neurejeno degradirano industrijsko območje na južnem robu Poslovne cone Jesenice (med trgovsko–upravnim središčem pri Občini Jesenice in objektom Hidria), projekt pa obsega izgradnjo meteorne in fekalne kanalizacije, postavitev cestne razsvetljave, hkrati pa tudi ureditev kolesarskih površin in površin za pešce. Pogodbena vrednost projekta znaša 661.000 €, v koordinaciji z Regionalno razvojno agencijo Gorenjske pa je Občina Jesenice pred Dogovora za razvoj gorenjske regije zanj uspela pridobiti tudi več kot pol milijona evrov sofinanciranja iz sredstev Kohezijskega sklada.

Župan Blaž Račič je v svojem nagovoru današnji začetek del označil za enega najpomembnejših dogodkov v dosedanjem mandatu.

»Urejena komunalna oprema v poslovni coni bo podlaga za celovit razvoj tega območja, za zagon novih poslovnih dejavnosti ali razširitev obstoječih, za nova delovna mesta, za nove dejavnosti v mestu in, nenazadnje, tudi za lepši izgled tega dela mesta. Govorimo torej o gospodarskem napredku, ki je osnova razvoja tudi za vsa druga področja,«

je povedal. Direktor podjetja Mapri d.o.o. Marko Božič je zbranim pojasnil nekaj več o predvidenih gradbenih delih, hkrati pa zagotovil, da so kot izvajalci posla vešči in poznani po kvalitetno opravljenih delih. Ta se bodo sicer končala do konca letošnjega leta.

Današnjega uradnega začetka del so se udeležili predstavniki nekaterih podjetij, ki v Poslovni coni Jesenice že opravljajo dejavnost ali pa jo načrtujejo. Eno od takih podjetij je tudi podjetje Trias d. o. o., ki se ukvarja z logistiko cestnega transporta, svojo dejavnost pa ima namen razširiti tudi z avtopralnico. Direktor podjetja Jaka Šporar je ob današnjem dogodku povedal:

»Povezovalna cesta za nas kot podjetje in prav tako za celotno industrijsko cono velikega pomena za nadaljnji razvoj. Naše podjetje Trias d.o.o. je s tem namenom tudi na tem območju kupilo zemljišče, kjer imamo namen graditi samopostrežno avtopralnico na žetone. Občani bodo storitev lahko uporabljali 24 ur na dan, to pa bo za Jesenice – verjamemo – nekaj novega in koristnega. Na preostalem delu bomo zgradili tudi večnamenski objekt.«

V prihodnje Občina Jesenice načrtuje tudi nadaljevanje ureditve Poslovne cone Jesenice, fazi 3 in 4. Nekaj besed o teh načrtih je obelodanil tudi župan Blaž Račič:

»Že zdaj se na Občini pripravljamo, da urejanje poslovne cone v prihodnje nadaljujemo. Načrtujemo še urejanje infrastrukture znotraj območja poslovna cone, imenovano Stari obrati, kjer zdaj že delujejo različna podjetja. To predstavlja tretjo fazo projekta urejanje poslovne cone. Pripravljamo pa se tudi za četrto fazo, v okviru katere se načrtuje gradnja nove povezovalne ceste od Slovenskega Javornika do tega območja, s čimer bi se to območje celovito zaokrožilo in dejansko postalo novo gospodarsko srce mesta in občine. Podjetjem, ki so na tem območju in bodo še prišla, pa zagotavljam vso podporo in sodelovanje Občine za uresničitev njihovih načrtov,«

je zaključil.


Naložbo sofinancirata  RS in EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi «Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«, prednostne naložbe »Spodbujanje podjetništva, zlasti z enostavnejšim izkoriščanjem novih idej v gospodarstvu in pospeševanju ustanavljanja novih podjetij, tudi prek podjetniških inkubatorjev«, specifičnega cilja »Povečanje dodane vrednosti MSP«.

Povezava evropske kohezijske politike v Sloveniji

Read 1628 times Last modified on Wednesday, 30 September 2020 15:33

Media

Uradni začetek 2. faze komunalne ureditve Poslovne cone Jesenice, 13. 8. 2020 https://youtu.be/7fExnC627VE

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave