Skok na osrednjo vsebino

Novice

Dec 2011 23

Najstarejša Jeseničanka ima 102 leti

Najstarejša Jeseničanka Kristina Tarman v družbi sina Otona, župana in predstavnikov krajevne skupnosti Najstarejša Jeseničanka Kristina Tarman v družbi sina Otona, župana in predstavnikov krajevne skupnosti Jeseniške novice - Gorenjski glas

Kristina Tarman iz Podmežakle je 16. decembra dopolnila 102 leti. Kako čila je še vedno v tej visoki starosti, govori podatek, da je tudi letos poleti v Izoli še vedno - plavala.

 

Seveda, poleti sva bila kot vsako leto na morju v Izoli in mama je vsak tudi malo zaplavala ...

 

je  Oton Tarman, sin najstarejše Jeseničanke Kristine Tarman, ki je 16. decembra dopolnila 102 leti, opisal, kako čila je še vedno mama. Pri hoji si sicer pomaga s palico, a goste, ki so ji prihajali voščit že dan pred rojstnim dnem, ko praznuje god, je pričakala na vratih, lepo urejena in nasmejana. V prvi skupini obiskovalcev so bili prvi mož občine Tomaž Tom Mencinger, ki naj-starejšo občanko obišče vsako leto za njen rojstni dan, pa predstavniki Krajevne skupnosti Podmežakla s predsednico Marino Kalan na čelu. Dan kasneje so se oglasili še drugi gostje, med njimi tudi predstavniki Društva upokojencev Jesenice, katerega najstarejša članica je Kristina.Še pred dvema letoma je bila dovolj pri močeh, da se je udeležila prednovoletnega srečanja pri upokojencih in v krajevni skupnosti, letos pa sta se s sinom Otonom odločila, da bo goste raje sprejemala kar doma. Kljub visoki starosti ji zdravje dobro služi, še pri stotih letih je živela sama, zdaj pa se je sin Oton preselil k njej in zgledno skrbi zanjo.

 

Kar za dobro je treba vzeti vse, kar ti prinese življenje

 

pravi rojena Dolenjka, ki se je na Jesenice primožila, vsa leta je bila gospodinja, rodila je pet otrok, danes pa ima kopico vnukov in pravnukov. Dnevi ji tečejo mirno, ob lepem vremenu gre še na sprehod, razveseli pa se tudi obiskovalcev, ki ji popestrijo dneve.

Read 3917 times Last modified on Monday, 25 September 2023 15:23

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave