Novice

Apr 2021 20

Cepljenje proti Covid-19 v ZD Jesenice

V Zdravstvenem domu Jesenice so do današnjega dne proti Covid-19 cepili 3044 občanov Jesenice (od tega 960 občanov že z obema dozama cepiva). Cepljenje poteka v skladu z nacionalno strategijo cepljenja, ki jo je sprejela država in predpisuje prednostni vrstni red cepljenih oseb. V skladu s prednostnim vrstnim redom so se danes cepljenja udeležili tudi župan Blaž Račič in predstavniki občinskega štaba civilne zaščite, sicer pa v ZD Jesenice trenutno cepijo že vse osebe nad 60 let starosti, ki so se prijavile na cepljenje, kronične bolnike ne glede na starost ter skupino posebej ranljivih kroničnih bolnikov.

Na cepljenje se je še vedno mogoče naročiti, in sicer s spletnim obrazcem, ki je objavljen na spletni strani ZD Jesenice, občani pa se lahko prijavijo tudi na telefonsko številko 041 322 453 (v ponedeljek, torek in sredo med 9. in 12. uro). Naročanje je centralno, zato v ZD Jesenice pozivajo, naj se zainteresirani ne naročajo pri osebnih zdravnikih oziroma prek elektronske pošte. Pri naročanju (kdaj kdo pride na vrsto) upoštevajo prednostne kriterije iz nacionalne strategije, zato vljudno prosijo za razumevanje.

Read 318 times Last modified on Wednesday, 21 April 2021 17:19

2 comments

  • Comment Link Monday, 26 April 2021 14:35 posted by Občina Jesenice

    Spoštovana, v ZD Jesenice cepijo strogo po navodilih v nacionalni strategiji cepljenja, pri čemer upoštevajo starost in vrsto prejetega cepiva. V kolikor je vaš mož prijavljen za cepljenje, ga bodo iz cepilnega centra vsekakor še poklicali. Lep pozdrav!

    Report
  • Comment Link Thursday, 22 April 2021 18:03 posted by Nevenka

    Kako cepijo nad 60 let, če je mož letnik 1949, torej več kot 71 let, prijavljen pa še ne ceplen. Ni bil še poklican.

    Report

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave