Skok na osrednjo vsebino

Novice

Jun 2021 21

Župan sprejel najboljše učence in dijake jeseniških osnovnih in srednjih šol

Župan sprejel najboljše učence in dijake jeseniških osnovnih in srednjih šol Foto: Foto GMJ

Župan Blaž Račič je v Kolpernu na Stari Savi sprejel najboljše učence in dijake jeseniških osnovnih šol, ki so v vseh letih osnovnošolskega oziroma srednješolskega šolanja dosegli odličen uspeh. Takih je bilo letos skupaj 45.

V Kolpernu na Stari Savi so se minuli teden zbrali najboljši učenci in dijaki, ki so v vseh letih osnovnošolskega oziroma srednješolskega šolanja dosegli odličen uspeh. »Odličnjake« je sprejel župan Blaž Račič, ki jim je ob njihovih uspehih čestital in jim izročil priznanja oziroma »županove petice«, v svojem nagovoru pa jim je zaželel še obilo uspehov in novih izkušenj na njihovi nadaljnji poti, hkrati pa izrazil upanje, da se bodo z vsem tem znanjem in izkušnjami nekoč vrnili na Jesenice. Učencem in dijakom je v imenu vseh ravnateljev čestitala tudi ravnateljica Gimnazije Jesenice mag. Lidija Dornig, z glasbenimi vložki pa so sprejem popestrili učenci Glasbene šole Jesenice (balerini Katja Potočar in Gaja Skender Rozman, kitaristka Patricija Zupan ter harmonikarja Taja Regeis in Leon Kusterle).

Letos je bilo vseh odličnjakov 45 (lani 47). Vseh 9 razredov osnovne šole je z odliko končalo 26 učencev, 19 pa je bilo tistih, ki so z odliko končali vse 4 letnike srednje šole oziroma gimnazije.

Seznam "odličnjakov":

OŠ Koroška Bela (6): Laura Rijavec, Ivana Kecman Kordež, Ajda Zaveljcina, Špela Brus, Ana Kmet in Luka Matkovič.

OŠ Prežihovega Voranca (5): Taja Regeis, Tina Seljak Globočnik, Luka Jeretič, Vid Ulčar in Matic Vidmar.

OŠ Toneta Čufarja (15): Zoja Kalan, Leon Košir, Enej Otovič, Leonela Pezdir, Tara Railić, Uma RAmić, Naja Reškovac, Nuša Klinar, Ela Markizeti, Gaja SKender Rozman, Lana Dijak, Naja Garibović, Tian Hrkić, Aleksandra Petrovski in Patricija Zupan.

Gimnazija Jesenice (12): Aljoša Markež, Ema Pšeničnik, Tara Štular, Julija Bergelj, Julija Ferjan, Jure Kos, Natalija Šmitran, Helena Tolar, Klemen Liam Jelovčan, Neža Fister, Laura Radman in Nina Šimnic.

Srednja šola Jesenice (7): Kaja Benedičič, Medeja Troha, Ana Kržišnik, Sara Hadžić, Eva Kunstelj, Nikolina Đukelić in Urša Jaklič.

Read 1937 times Last modified on Tuesday, 22 June 2021 16:20

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave