Skok na osrednjo vsebino

Novice

Jun 2022 20

Župan Blaž Račič sprejel letošnje odličnjake

Župan Blaž Račič sprejel letošnje odličnjake foto: Katja Žvan / GMJ

Župan Blaž Račič je v sredo v Kolpernu na Stari Savi sprejel najboljše učence in dijake jeseniških osnovnih šol, ki so v vseh letih osnovnošolskega oziroma srednješolskega šolanja dosegli odličen uspeh. Takih je bilo letos skupaj 63.

V Kolpernu na Stari Savi so se v sredo zbrali najboljši učenci in dijaki, ki so v vseh letih osnovnošolskega oziroma srednješolskega šolanja dosegli odličen uspeh. »Odličnjake« je sprejel župan Blaž Račič, ki jim je ob njihovih uspehih čestital in jim izročil priznanja oziroma »županove petice«, v svojem nagovoru pa jim je zaželel še obilo uspehov in novih izkušenj na njihovi nadaljnji poti, hkrati pa izrazil upanje, da se bodo z vsem tem znanjem in izkušnjami nekoč vrnili na Jesenice. Učencem in dijakom je v imenu vseh ravnateljev čestitala tudi ravnateljica Gimnazije Jesenice mag. Lidija Dornig, z glasbenim vložkom pa so sprejem popestrile klarinetistke Glasbene šole Jesenice (Ana Račič, Katarina Žuber, Julia Slak, Eva Džever in njihova mentorica Monika Korbar).

Letos je bilo vseh odličnjakov 63 (lani 45). Vseh 9 razredov osnovne šole je z odliko končalo 44 učencev, 19 pa je bilo tistih, ki so z odliko končali vse 4 letnike srednje šole. 

Osnovnošolsko izobraževanje so z odliko končali: Aleks Zlatanov, Jaka Marinkovski Rostohar, Lejla Selimović, Gaja Naumovska, Lara Batanjski, Amina Čakarević, Tanja Mlađenović, David Buvač, Hana Pajić, Natalija Trkulja, Mirijam Klobučar, Monika Košir, Anes Turkušić, Sara Jan, Lara Kepic, Larisa Delić, Nejla Kusur in Lana Todorović (vsi z OŠ Prežihovega Voranca Jesenice), Ajla Jusić, Maša Malovrh, Lana Radočaj Novosel, Tara Radočaj Novosel, Loti Rode, Jernej Črv, Patricia Dobravec, Ajla Silić, Erazem Tomšič, Lovro Koblar Brulc, Maksima Krivić, Adrijana Subotić, Andi Tatarević, Neža Marija Vavtar, Nik Šturm, Neja Razboršek, Ajla Huskić in Tim Dremelj (vsi z OŠ Toneta Čufarja Jesenice) ter Ema Markelj, Maja Erjavec, Lena Ponjavić, Katarina Žuber, Ana Račič, Hana Nušinović, Luka Zor in Jana Čušin (vsi z OŠ Koroška Bela). Srednješolsko izobraževanje pa so z odliko končali Nina Breznik, Tal Čarman, Urša Rihtar, Iza Glavač, Miha Zore, Rocio Dowhyj, Eva Oštir, Veronika Piber, Matevž Toman, Filip Zupan, Ela Bajec, Pia Holc, Lana Omovšek in Lena Repinc (vsi z Gimnazije Jesenice) ter Meta Marenk, Nejc Olip, Zala Klarić, Ožbej Resman in Maša Koren (vsi s Srednje šole Jesenice).

Read 1149 times Last modified on Monday, 20 June 2022 18:26

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave