Skok na osrednjo vsebino

Novice

Jul 2023 03

Izšla je nova publikacija »Zdravje v gorenjskih občinah s trendi in izzivi, 2022«

Zdravje v občini predstavlja vir informacij o ključnih kazalnikih zdravja v slovenskem prostoru, ki ga od leta 2016 dalje letno pripravlja Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) v sodelovanju z drugimi organizacijami.

Informacije so predstavljene na ravni Slovenije, statističnih regij, upravnih enot in občin. Podatki so na enak način zbrani za vseh 212 občin, kar daje posamezni občini možnost primerjave z drugimi. Namen publikacij je v prepoznavi izzivov in vloge vsake občine na področju varovanja, ohranjanja in krepitve zdravja.Možnost izrisa časovnih trendov omogoča spremljanje zdravja v zadnjih osmih letih, kar je uporabno pri načrtovanju razvoja v vaši občini.

V publikaciji »ZDRAVJE V GORENJSKIH OBČINAH S TRENDI IN IZZIVI, 2022« so preko kazalnikov zdravja predstavljene vse (18) gorenjske občine in za vsako od njih tudi ključni izzivi tako v tekstovni obliki kot tudi v infografiki. Pri vsaki občini so pri vsak kazalniku, poleg primerjave s Slovenijo, navedeni še podatki za upravno enoto, v kateri se nahaja ta občina, ter njegovo regijsko povprečje. Za kazalnike, pri katerih je od prve do zadnje publikacije prišlo do statistično pomembnih razlik, pa je opisano tudi njihovo gibanje.

Publikacijo najdete na naslednji povezavi: https://nijz.si/obmocna-enota-kranj/zdravje-v-gorenjskih-obcinah-s-trendi-in-izzivi/.

Read 275 times Last modified on Monday, 03 July 2023 19:35

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave