Skok na osrednjo vsebino

Novice

Nov 2023 27

Naj december zažari z društvom LEPA SI

Naj december zažari z društvom LEPA SI Foto: Janko Rabič

Člani lani ustanovljenega društva LEPA SI z Jesenic za pomoč osebam z dolgotrajnimi telesnimi, intelektualnimi ter duševnimi okvarami so v dvorani Kolpern na Stari Savi na Jesenicah pripravili predbožični bazar – prireditev z bogatim glasbenim, folklornim in pevskim programom ter dobrodelni koncert.

Na stojnicah so se bohotili različni adventni venčki, novoletne dekoracije in voščilnice, ki so jih izdelali člani društva. Na prireditvi so v programu sodelovali: člani glasbene družine Šimbera, člani Folklorne skupine KUD Triglav iz Srednje vasi v Bohinju in pevka Nina Bauman.

Člani društva in njihovi uporabniki storitev so s posameznimi točkami prikazali pomembnost socialnega vključevanja ranljivih družbenih skupin, v družbo, ne glede na ovire in omejitve, ki jih življenje z invalidnostjo prinaša. Miha Oblak, Jernej Slivnik, Nika Sintič in Blaž Oman so predstavili uspešno izveden projekt Vsi! Mladi, zdravi, enaki, ki je omogočal spoznavanje prilagoditev za ukvarjanje z rekreacijskim športom in zdrav način življenja. O delu društva LEPA SI je spregovorila ustanoviteljica Jerneja Oblak.

Sledil je dobrodelni koncert skupine Anemari s prijatelji. Z zbranimi sredstvi bodo lahko za osebe s posebnimi potrebami v prihodnjem letu omogočili še več dejavnosti.

Read 220 times Last modified on Monday, 27 November 2023 14:10

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave