Skok na osrednjo vsebino

Novice

Nov 2023 29

30 let folklornih korakov društva Ilinden Jesenice

30 let folklornih korakov društva Ilinden Jesenice Foto: Janko Rabič

Člani Makedonskega kulturnega društva (MKD) Ilinden Jesenice so v soboto, 25.novembra, s prireditvijo Skriti svet makedonske glasbe in folklore v dvorani Kolpern na Stari Savi zaokrožili trideset let delovanja. Od leta 1993 gojijo in ohranjajo makedonsko kulturo s poudarkom na folklorni tradiciji, ljudskih glasbilih in pesmi. V okviru društva delujejo tri folklorne skupine: otroška, mladinska in odrasla verska.

Na prireditvi je zgodovino društva in dosežke predstavil predsednik Borče Lazov,  izvedli so bogat program iz zakladnice plesov in pesmi Severne Makedonije. Nastopile so vse tri društvene folklorne skupine ter folklorne skupine makedonskih kulturnih društev iz Kranja, Ljubljane in Kopra. Ob 30-letnici so priznanja za uspešno delo v društvu prejeli Damjan Lazov, Borče Lazov in Filipo Damjanov.

Člani se sicer ukvarjajo s športnimi dejavnostmi in radi hodijo v gore. Dobro sodelujejo z drugimi makedonskimi društvu v Sloveniji, kulturnimi društvi v občini Jesenice ter so na različne načine vpeti v kulturno in družabno življenje ožje in širše okolice.

Read 506 times Last modified on Wednesday, 29 November 2023 10:53

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave