Skok na osrednjo vsebino

Novice

Dec 2023 11

100-letni jubilej jeseniške občanke Albe Koselj

100-letni jubilej jeseniške občanke Albe Koselj Foto: Janko Rabič

V Domu upokojencev dr. Franceta Berglja na Jesenicah je v petek, 8. decembra, okroglih sto let dopolnila stanovalka Alba Koselj. Dobro razpoložena in nasmejana je sprejemala čestitke svojih sorodnikov, stanovalcev, vodstva doma, župana občine Jesenice mag.Petra Bohinca, vodje skupine za samopomoč Trobentice Dragice Medje in drugih zbranih.

Koseljeva sicer prihaja iz vasice Slavče v Goriških Brdih. Po šolanju za bolničarko v Ljubljani je službo dobila na Jesenicah. Ob delu se je izšolala za medicinsko sestro in bila do upokojitve zaposlena v Splošni bolnišnici Jesenice.

V domu upokojencev je od leta 2001, kjer rada sodeluje pri različnih dejavnostih. Še vedno poje v domskem pevskem zboru Večerna zarja. Tudi zdravje ji letom primerno dobro služi. Resda ima nekaj težav, a jih z dobro voljo in optimizmom premaguje.

Marta Rebolj in Marsel Gomboc sta ji v krogu zbranih ob jubileju voščila z glasbo in petjem. Gospa Alba se je vsem zahvalila za tako veliko pozornost, ki so ji jo namenili ob častitljivi 100-letnici.

Read 506 times Last modified on Thursday, 29 February 2024 20:07

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave