Skok na osrednjo vsebino

Novice

Dec 2023 13

Jeseniški gasilci se usposabljajo za intervencije z novim vozilom za posredovanje v železniških predorih

Jeseniški gasilci se usposabljajo za intervencije z novim vozilom za posredovanje v železniških predorih Foto: Robert Kejžare

Gasilsko reševalna služba (GARS) Jesenice je v ponedeljek, 11. decembra, dobila dve novi vozili – dvopotno gasilsko in logistično vozilo z opremo za posredovanje v železniških predorih. Novi pridobitvi sta velik korak naprej za izboljšanje varnosti v železniških predorih. Trenutno se gasilci usposabljajo za uporabo vozila na železniških tirih.

Urjenje gasilcev bo prispevalo k hitremu in učinkovitemu odzivu v primeru nesreče v železniškem predoru. Z naložbo se bo povečala tudi operativna zmogljivosti GARS Jesenice, kar bo pomembno prispevalo k celotni varnosti in odzivu na nujne situacije v regiji.

Dvopotni specialni gasilski avtomobil znamke MAN je izdelan v Nemčiji in nadgrajen v Sloveniji. Dolg je 12 metrov, tehta pa 26 ton. Zasnovan je za šestčlansko posadko.

Pridobitev obeh vozil, skupaj s pripadajočo opremo, je rezultat investicije Ministrstva za infrastrukturo v sklopu rekonstrukcije železniškega predora Karavanke.

Vrednost vse opreme je 2.200.000 evrov, pri čemer so sredstva zagotovljena iz evropskega kohezijskega sklada.

Read 975 times Last modified on Wednesday, 13 December 2023 13:42

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave