Skok na osrednjo vsebino

Novice

Mar 2024 11

Priprava nogometnega igrišča v Športnem parku Podmežakla na sezono 2024

Priprava nogometnega igrišča v Športnem parku Podmežakla na sezono 2024 Foto: Zavod za šport Jesenice

Specifika letošnje nogometne sezone je za Športno društvo Nogometni klub (ŠD NK) Jesenice nekoliko drugačna kakor v prejšnjih sezonah, saj se je ekipa uvrstila v 3. slovensko nogometno ligo in v osmino finala Nogometnega pokala Slovenije. Tekmovanje v tem rangu se spomladi začenja nekoliko prej, kot so se tekmovanja v regionalnih ligah v minuli sezoni, so sporočili pristojni z Zavoda za šport Jesenice (ZŠJ) in ob tem pojasnili, zakaj nogometna zelenica ta čas še ni pripravljena na tekme.

Po besedah odgovornih pri ZŠJ je nogometno igrišče v Športnem parku Podmežakla na Jesenicah v prvi polovici marca običajno še zasneženo, saj na tem območju primanjkuje sončne svetlobe. Ekipa ŠD NK Jesenice pa je vsa leta do zdaj prvi ligaški koli odigrala v gosteh. Kljub pomanjkanju snega je bilo letos – predvsem pa v zadnjem času – veliko dežja, ki je igralno površino prepojil z vodo.

Na ZŠJ so se povezali s ŠD NK Jesenice in za pripravo nogometnega igrišča Podmežaklo že v mesecu februarju stopili v stik z izvajalcem, ki se profesionalno ukvarja s pripravo nogometnih zelenic. Ta je pojasnil, da zaradi lege in stanja v tem letnem času in v želenem časovnem roku igrišča ni mogoče pripraviti.

ZŠJ bo v sodelovanju s ŠD NK Jesenice pred začetkom spomladanskega dela sezone 2024 mehansko "prezračil" glavno nogometno igrišče z naravno travo in ga utrdili s 27 tonami mivke.

Izvedba del v sezoni 2023/2024

Zavod za šport Jesenice je v sodelovanju z Občino Jesenice v letu 2023 na podlagi uvrstitve domačega društva oz. nogometnega kluba v 3. slovensko nogometno ligo v tekmovalni sezoni 2023/2024 pristopil k izvedbi nujnih posegov na nogometnem igrišču v Športnem parku Podmežakla. V skladu s Pravilnikom o nogometni infrastrukturi za klubska tekmovanja (kategorizacija stadionov za potrebe pridobitve t. i. kategorije S-2 stadiona) je bilo treba zamenjati robnike in prestaviti kabine za delegate in sodnike. Kupljena je bila tudi dodatna oprema (nogometni goli za pomožno nogometno igrišče). Občina Jesenice je zato jeseni 2023 s prerazporeditvijo zagotovila sredstva v občinskem proračunu v vrednosti dobrih 45.000 evrov. Sredstva za ta namen sprva niso bila predvidena v občinskem proračunu, zato bi bilo treba – če Občina Jesenice ne bi s prerazporeditvijo zagotovila sredstev – aktivnosti prestaviti v naslednje leto oz. jih vključiti v proračun za leto 2024. ZŠJ je sicer vse posege v letu 2023 uspešno uresničil.

Občina Jesenice in ZŠJ sta v sodelovanju z različnimi deležniki (lokalnimi skupnostmi, zavodi, klubi) v preteklih letih opravila vrsto pomembnih investicijskih aktivnosti in v ta namen pridobila tudi sredstva sofinanciranja (na primer: zagotovila sta novi avtomatski namakalni sistema, postavila tribune …).

Z dobrim sodelovanjem pa bomo, verjamemo, nadaljevali tudi v prihodnje.

Read 599 times Last modified on Monday, 11 March 2024 20:58

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave