Skok na osrednjo vsebino

Novice

Mar 2024 28

Nova, protihrupna, svetla knjižnica v Osnovni šoli Toneta Čufarja na Jesenicah

Učenci Osnovne šole Toneta Čufarja na Jesenicah bodo odslej lahko svoje bralno obzorje širili in burili domišljijo ter bogatili jezik v novi šolski knjižnici. V sredo, 27. marca 2024, so predstavniki šole skupaj z učenci uradno odprli prenovljeno knjižnico, ki je zdaj zaživela v prostornem, svetlem prostoru. Odprtja se je udeležil tudi župan mag. Peter Bohinec.

Župan je v kratkem nagovoru izrazil veselje in navdušenje nad novo pridobitvijo, ki je po njegovem mnenju dobra popotnica in spodbuda otrokom, da gradijo kulturo branja in slovenskega jezika.

Učenci so pripravili zabaven program, v katerem so k sodelovanju povabili tudi prisotne na odprtju. Gostje so izziv sprejeli in se lotili nalog, ki so jim jih zadali učenci. Tako ni manjkalo niti smeha niti poučnih informacij o knjižnici, ki so jih otroci pripravili skozi program.

Prisotne je nagovoril tudi ravnatelj Gaber Klinar, ki je pojasnil, kako je potekala obnova. Šola je vodila projekt prenove, Občina Jesenice ga je financirala. Občina je posebej za izdelavo knjižnice (požarni načrt, pozidavo, protihrupno zasteklitev, elektro-instalacijska dela …) namenila 37.400 evrov.

Šola je opremo knjižnice financirala iz presežkov preteklih let, sedalne vreče iz šolskega sklada, kovinske regale za knjige pa je uporabila iz stare knjižnice tako, da jih je obnovila. Šolsko in strokovno knjižnico, ki sta prej delovali v dveh ločenih prostorih, je preselila v nove prostore v letu 2023. V prostoru stare knjižnice pa je šola uredila prostorno računalniško učilnico, kjer zdaj izvajajo pouk robotike.

 

Read 270 times Last modified on Thursday, 28 March 2024 12:43

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave