Skok na osrednjo vsebino

Novice

Apr 2024 09

17 jeseniških umetnostnih drsalcev bo nastopilo na tekmovanju Triglav Trophy

Triglav Trophy Triglav Trophy Foto: Drsalni klub Jesenice

V dvorani Podmežakla na Jesenicah bo od srede, 10. aprila, do nedelje, 14. aprila 2024, potekalo tekmovanje v umetnostnem drsanju Triglav Trophy. Tekmovanje ima na Jesenicah bogato tradicijo, zadnja leta spada tudi v okvir tekem za evropski pokal.

Kot zanimivost povem, da se je lani tekmovanja udeležila in v eni od kategorij zmagala tudi letošnja aktualna mladinska svetovna prvakinja Japonka Mao Šhimada.

Na tekmovanju bo sicer sodelovalo skoraj 400 tekmovalk in tekmovalcev iz 36 držav, med katerimi so tudi vrhunski, ki sodelujejo in zmagujejo na največjih tekmovanjih.

Drsalni klub Jesenice bo tokrat zastopalo 16 drsalk in 1 drsalec. Jeseniške tekmovalke so trenutno na tretjem mestu med vsemi klubi, kar je pravi podvig. Nekaj tekmovalk je med prvimi desetimi v svojih kategorijah, nekatere tudi na prvih treh mestih.

Tekmovanje poteka vseh pet dni prek celega dneva, tako da občanke in občane ter druge ljubitelje drsanja vabimo v športno dvorano Podmežakla, kjer si lahko tekmovanje, ki bo, verjamemo, napeto in atraktivno za oči, ogledajo s tribun.

 

Read 568 times Last modified on Tuesday, 09 April 2024 14:35

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave