Skok na osrednjo vsebino

Novice

Apr 2024 22

Predavanje o gojenju gob in njihovih zdravilnih učinkih

Predavanje o gojenju gob in njihovih zdravilnih učinkih Foto: Ragor

Predstavniki Razvojne agencije Zgornje Gorenjske (Ragor) so aprila v občini Gorje pripravili prvo izmed predavanj v okviru projekta "Lokalna samooskrba". Letos bodo tako v vsaki izmed občin, ki sofinancirajo projekt, organizirali po en dogodek na različne teme, povezane s samooskrbo. Skupen projekt šestih zgornje-gorenjskih občin – Kranjske Gore, Jesenic, Žirovnice, Radovljice, Bleda in Gorij – uspešno teče že nekaj let.

O gojenju gob in njihovih zdravilnih učinkih je predaval priznani raziskovalec gliv in gob dr. Andrej Gregori, je pojasnila Martina Hribar Brus iz Razvojne Agencij Zgornje Gorenjske:

"Med zanimivim in poučnim predavanjem je predavatelj predstavil vrste najpogosteje gojenih gob, intenzivne in ekstenzivne načine njihovega gojenja, uporabo v tradicionalnem zdravilstvu ter zdravilne učinke posameznih, najpogosteje uporabljenih gob in klinične študije, ki to potrjujejo."

Udeleženci predavanj so prejeli micelije za gojenje gob v domačem okolju ter knjižico Zdravilne gobe, je še dodala Hribar Brusova.

Read 133 times Last modified on Tuesday, 23 April 2024 15:48

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave