Skok na osrednjo vsebino

Novice

May 2024 10

Kviz o zgodovini mesta Jesenice 2024 - nagradni izlet za tekmovalce

Občina Jesenice je danes organizirala zaključni izlet za udeležence letošnjega tekmovanja o poznavanju zgodovine mesta Jesenice. Za sodelujoče učence, dijake in mentorje na tekmovanju ga organiziramo vsako leto, vsakič pa se udeleženci odpravijo na drugo lokacijo. Letos so se učenke in učenci tekmovalci in tekmovalke jeseniških osnovnih šol ter Srednje šole Jesenice in Gimnazije Jesenice odpravili na izlet v Bohinj.

Tekmovanje o poznavanju mesta Jesenice sicer vsako leto v okviru projekta »Kviz o zgodovini mesta Jesenice« organizira in izvede Občina Jesenice v sodelovanju z Gornjesavskim muzejem Jesenice, Zavodom za šport Jesenice – Mladinskim centrom Jesenice, Gledališčem Toneta Čufarja Jesenice ter s šolami z območja občine Jesenice, ki pod vodstvom mentoric sodelujejo na šolskih in nato na občinskem tekmovanju, ki je letos potekalo 18. 3. 2024. Tudi zaključni izlet tako poteka vsako leto, prvič pa je bil organiziran leta 2001 (ko je bilo prvič organizirano tudi omenjeno tekmovanje). Zadnji izlet je bil izveden leta 2019, v obdobju 2020-2023 je tekmovanje zaradi različnih omejitev potekalo v spletni obliki, letos pa so aktivnosti v okviru projekta lahko ponovno potekale tudi v klasični obliki - v obliki šolskih in občinskega tekmovanja v znanju, vključno z današnjim izletom.

Na tem mestu še enkrat čestitamo vsem tekmovalkam in tekmovalcem za trud in izkazano poznavanje zgodovine našega mesta ter se zahvaljujemo mentoricam ter soorganizatorjem za sodelovanje pri projektu.

Read 166 times Last modified on Friday, 10 May 2024 12:44

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave