Skok na osrednjo vsebino

Novice

Apr 2014 09

Športna dvorana Podmežakla gosti člansko državno prvenstvo v curlingu

Curling Curling Vir: Curling club Jesenice

Razpored_tekem_curling

Od jutri, 10. aprila, do nedelje, 13. aprila 2014, bo na Jesenicah v Športni dvorani Podmežakla potekalo 5. člansko državno prvenstvo v curlingu. Sodelovalo bo 13 moških in 7 ženskih ekip, od tega bodo Jesenice zastopale kar 4 moške in dve ženski ekipi.

Curling club Jesenice bosta pri ženskah zastopali ekipi Ledolomilke (v sestavi Melisa Hatić, Helena Konobelj, Nevenka Kolbl in Eva Sever) in Ledeni unicorni (v sestavi Nika Svetina, Patricija Černe, Nika Černe in Ana Smolej, ki jo bo pri tem prvenstvu nadomestila Alenka Omerzel), pri moških pa bodo dobre rezultate jeseniškega kluba skušali doseči ekipe Mamuti (v sestavi Luka Prezelj, Noel Gregori, Aljaž Stopar in Štefan Sever), Dr. Mudnik (v sestavi Grega Arh, Robert Mušič, Boštjan Omerzel, Grega Šlajmar in Matej Šmuc), Svizci (v sestavi Mitja Resman, Robert Konc, Grega Prezelj, Marko Štravs in Robert Sušanj) in Modeli (v sestavi Zvone Sever – Sevez, Mitja Donoša – Demc, Domen Zalokar – Zimovc in Matjaž Prezelj – Maži) .

V teh dneh potekajo še zadnje priprave združena jeseniško-ljubljanska ekipa pod vodstvom Gregorja Verbinca pa že tretji dan od jutranjih ur dalje pripravlja ledeno površino, ki bo vsem tekmovalkam in tekmovalcem nudila optimalne razmere za igro.

Da pa bodo jeseniške ekipe zagotovo posegle po dobrih, če ne celo najboljših rezultatih, daje slutiti tudi dejstvo, da so člani Curling cluba Jesenice že na državnem prvenstvu za mladince, ki je potekal prejšnji mesec v Ljubljani in na Jesenicah, dosegel izjemno dobre rezultate. Fantje iz skupine Zeleni jurčki (Razinger, Omerzel, Razinger, Sever) so se dobro borili za tretje mesto, a na koncu premoč priznali lanskoletnim prvakom Zmajčkom ter tako osvojili vseeno odlično četrto mesto, pri dekletih pa je ekipa Ledeni unicorni (Černe, Černe, Smolej) osvojila tretje mesto. Največji uspeh so osvojili fantje z ekipe Mamuti (Prezelj, Gregori, Stopar, Sever), ki so v finalu premagali svoje nasprotnike in postali mladinski državni prvaki.

Vse ljubitelje športa vabimo, da si ogledajo katero od tekem, ki se bodo odvile od četrtka do nedelje in seveda navijajo za naše fante in dekleta, vsem tekmovalcem pa želimo veliko sreče in uspeha.

Read 2757 times Last modified on Wednesday, 23 March 2016 22:59

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave