Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Jun 2016 15

Slavnostni podpis pogodbe z izbranim izvajalcem - gradnja obvoznice Lipce – Črna vas (najava)

Občina Jesenice obvešča zainteresirano javnost in medije, da bo v torek, 21. junija 2016, ob 12,00 uri v prostorih Občine Jesenice potekal slavnostni podpis pogodbe z izbranim izvajalcem investicije v povezovalno cesto: Obvoznica Lipce – Črna vas. Pogodbo bosta podpisala župan Občine Jesenice, g. Tomaž Tom Mencinger, in direktor Gorenjske gradbene družbe iz Kranja, g. Branko Žiberna. Skupna vrednost investicije znaša skoraj 500.000,00 EUR. Iz državnega proračuna je Občina Jesenice v ta namen prejela dobrih 100.000,00 EUR sredstev, vsa ostala sredstva v višini skoraj 400.000,00 EUR pa so zagotovljena v proračunu Občine Jesenice za leto 2016, del sredstev pa bo zapadel v plačilo v letu 2017 (po pridobitvi uporabnega dovoljenja).

Investicija predstavlja pomemben del izgradnje mreže prometnih povezav v občini Jesenice. Obvoznica Lipce bo del cestne povezave od križišča z regionalno cesto Jesenice – Kočna – Gorje do območja Poslovne cone v Črni vasi. Z izvedbo nove obvoznice bo predvsem razbremenjen promet skozi središče Blejske Dobrave in naselje Lipce, ter omogočena dobra prometna povezava za vse sedanje in bodoče podjetnike v Črni vasi. S tem Občina Jesenice pomembno prispeva k izgradnji infrastrukture za potrebe jeseniškega gospodarstva.

Gradnjo bo skladno z izborom na javnem razpisu izvajala Gorenjska gradbena družba d.d. iz Kranja. Podpis pogodbe izvajalca obvezuje k takojšnjemu pričetku del. Uvedba v posel bo takoj po podpisu pogodbe, največji del investicije bo izveden že v letošnjem letu, dokončno pa bo zaključena v letu 2017.

Read 2677 times Last modified on Wednesday, 11 January 2017 16:22

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave