Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Sep 2016 05

Informacija z 12. redne seje sveta KS Blejska Dobrava

Dvanajsta redna seja Sveta krajevne skupnosti Blejska Dobrava je bila v četrtek 18. avgusta 2016 ob 19.00, v pisarni krajevne skupnosti na Blejski Dobravi.

Predsednik je predstavil vsebino zapisnika 11. seje sveta KS, ki je bila 9. 6. 2016, ob 19.00.

Glede prostorov, ki služijo tudi za volišče na Kočni, stanje ostane nespremenjeno, išče pa se možnosti za sofinanciranje obnove prostorov.

  • Občini Jesenice se poda pisni predlog za postavitev usmerjevalnih tabel za smeri: sotesko Vintgar, proti Žirovnici in Gorjam.

Prisotni si bili seznanjeni s programom prireditev ob praznovanju krajevnega praznika in da bo v okviru krajevnega praznika svečana otvoritev izvedenih del 1. faze gradnje igrišča Blejska Dobrava.

Z izvajalcem gradnje obvoznice Lipce podpisana pogodba in pripravljalna dela za samo gradnjo že potekajo.

Na Oddelku za gospodarstvo bodo letos začeli z gradnjo vaškega jedra, ki naj bi za začetek zajemala elektrifikacijo območja. S prostovoljnim delom pa bo deloma urejeno to območje.

Komisija za podelitev priznanj KS Blejska Dobrava je prejela dva predloga. Ker je bil en predlog vložen prepozno je bil sprejet sklep, da se priznanje za leto 2016 podeli, zaslužnemu krajanu s Kočne, Bojanu  Dorniku.

Svet KS je potrdil polletno finančno poročilo KS Blejska Dobrava in finančni plan za leto 2017. Pripravljen je bil plan komunalnih del za leto 2017, ki bo poslan pristojnim službam občine. 

Glede nedokončanega vaškega korita Pr`Petran, se pristojnim službam občine Jesenice in pošlje pisno vprašanje glede dokončanja vaškega korita in napeljavo vode.

Lastnikom parcel, ki so nepokošene (Železarna Jesenice, Slovenske železnice, Občina Jesenice in nekateri zasebniki) se pošlje pisni poziv, da svoje parcele pokosijo, sicer bo potrebna prijava pristojnim službam.

Zaradi težav z oskrbo prebivalstva z živili, ker je trgovina zaprta, se lastniku objekta Mercator d. d., pošlje pisna poizvedba o njihovih namerah glede ponovne vzpostavitve trgovine.

Predsednik je prisotne seznanil z vlogo krajana glede obrezovanja ali morda celo odstranitve kostanjev ob avtobusni postaji. Svetniki so izrazili enotno mnenje, da se kostanjev v nobenem primeru ne sme odstraniti, občni pa se predlaga obrezovanje vej.

 

S spoštovanjem,

Anton Hribar
predsednik Sveta KS Blejska Dobrava

Read 2015 times Last modified on Monday, 05 September 2016 11:50

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave