Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Sep 2016 19

Novosti za paciente jeseniške bolnišnice

Splošna bolnišnica Jesenice se aktivno vključuje v projekte za izboljšanje dostopnosti do zdravstvenih storitev in skrajševanje čakalnih dob. Poleg pobud, ki jih predlagamo v projektih Ministrstva za zdravje, uvajamo tudi interne novosti, ki bodo olajšale dostopnost do zdravstvenih storitev v bolnišnici že pred vključitvijo sistema eNaročanja. Januarja 2017 je namreč načrtovana obvezna uporaba eNapotnic za napotovanje na sekundarni in terciarni nivo zdravstva po celotni Sloveniji.

Oktobra bo poskusno pričel delovati prvi vrstomat, ki bo nameščen v pritličju upravne stavbe za potrebe tamkajšnjih specialističnih ambulant, mesec kasneje bo vrstomat nameščen tudi v glavni stavbi bolnišnice.

Vpisovanje pacientov, ki so z veljavno napotnico naročeni na pregled ali preiskavo, se bo namesto v sprejemni pisarni, izvedlo na vrstomatu. Večini pacientov tako ne bo več treba čakati pred okenci sprejemne pisarne.

Pacient bo kartico zdravstvenega zavarovanja vstavil v vrstomat in bo prejel listič s podatki o lokaciji ambulante, izvajalcu, predvideni uri pregleda in vrstnem redu vpisa. Osebje bolnišnice bo pacientom v začetnih mesecih pomagalo pri uporabi vrstomata, saj si želimo, da bi uporabniki novost dobro sprejeli in hitro prepoznali prednosti, ki jih prinaša.

Sistem bodo lahko uporabljali pacienti, ki so naročeni na pregled ali preiskavo in so v bolnišnico že predhodno dostavili veljavno napotnico ter imajo kartico zdravstvenega zavarovanja  z veljavnim zavarovanjem.

Paciente, ki so bili ob zadnjem pregledu v naših ambulantah naročeni na nadaljnji kontrolni pregled ali preiskavo in so ob tem prejeli navodilo, naj napotnico ob prihodnjem obisku prinesejo s seboj, vljudno naprošamo, naj napotnico čim prej pošljejo na naš naslov in na njej zapišejo datum in uro pregleda. Enako velja tudi v primeru, če se na pregled ali preiskavo naročijo preko elektronskega obrazca na spletni strani bolnišnice.

Kot smo javnost že obveščali, bomo v prihodnje večino informacij o predvidenem terminu pregleda, preiskave ali posega posredovali pacientom prek sms-obvestil ali na njihovo željo po e-pošti. Pacienti naj na izpisanih napotnicah preverijo kontaktne podatke. Pravilno številko za sms-obveščanje ali e-naslov za obveščanje lahko pripišejo k napotnicam ali pa nas o spremembi kontaktnih podatkov obvestijio na elektronski naslov: spremembe(at)sb-je.si.

Da bi prihajajoče novosti uvedli v obojestransko zadovoljstvo s čim manj stresa, bomo uporabnike redno informirali preko lokalnih medijev, spletne strani in pisnih obvestil.

Read 2891 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave