Obvestila za javnost

Sep 2016 20

Dan odprtih vrat v Centru za ravnanje z odpadki Mala Mežakla in na odlagališču Mala Mežakla

http://www.ekogor.si http://www.ekogor.si EKOGOR d.o.o.

Odgovoren odnos do okolja je v današnjem času pomembna vrednota. Zaradi sodobnega načina življenja in povečane potrošnje, količine odpadkov hitro naraščajo. Zato predstavlja učinkovito in odgovorno ravnanje z njimi velik izziv na področju varstva okolja.

V podjetju EKOGOR d.o.o. kot izvajalci javne službe obdelave odpadkov sledijo smernicam zakonodaje, na osnovi katerih so dolžni mešane komunalne odpadke pred odlaganjem na odlagališču mehansko in biološko obdelati, pri tem izločiti odpadke, ki so primerni za reciklažo in termično izrabo, na odlagališče pa odložiti zgolj ostanek mešanih komunalnih odpadkov po obdelavi.

V ta namen je družba EKOGOR d.o.o. na lokaciji odlagališča Mala Mežakla zgradila sodoben Center za ravnanje z odpadki (CERO Mala Mežakla). Gre za v tujini dobro poznano in zelo razširjeno tehnologijo, ki je ekonomsko in energetsko izredno učinkovita.

Ker pa gre za prvi tovrsten center v slovenskem prostoru, bi želeli delovanje in tehnologijo predstaviti tudi širši javnosti.

Zato bo v četrtek, 6. oktobra 2016 v sodelovanju z javnim komunalnim podjetjem JEKO-IN, d.o.o., Jesenice, ki je upravljavec odlagališča Mala Mežakla, na kraju samem organiziran Dan odprtih vrat Centra za ravnanje z odpadki Mala Mežakla in odlagališča Mala Mežakla.

Ogledi bodo potekali v času od 15.00 do 17.00 ure.

Ogledi bodo vodeni.

Vljudno vabljeni!

Read 2704 times Last modified on Monday, 20 July 2020 15:17

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave