Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Sep 2016 26

Srečanje na Pristavi ob prazniku KS Sava

Minuli teden je bil v znamenju praznovanje krajevnega praznika Krajevne skupnosti Sava, ki svoj praznik obeležuje v spomin na prve pisne omembe naselja v letu 1538.

Praznovanje krajevnega praznika se je sicer pričelo že v torek s tradicionalnim balinarskim tekmovanjem trojic za memorial Draga Tarmana. Nastopilo je osem ekip, štiri moške in štiri ženske. Prvo mesto pri moških je zasedla ekipa Jesenic v sestavi Ksenija Fučak, Fabjan Fučak in Milan Rijavec, drugo Javornik-Koroška Bela in tretje Kalvarija Jesenice. V ženski konkurenci pa so prvo mesto zasedle Hrušičanke Jožica Mausar, Ana Langus in Božena Rabič, drugo ekipa Plavž 1 in tretje ekipa Javornik- Koroška Bela.

Osrednjega srečanja na Pristavi v Javorniškem rovtu pa se je minulo soboto udeležilo več kot 200 krajanov osrednje jeseniške krajevne skupnosti Sava, dobro obiskan pa je bil tudi pohod s kopališča Ukova na Pristavo.

Zbrane sta pozdravila predsednica sveta krajevne skupnosti Tina Repovž in župan Tomaž Tom Mencinger, tudi domačin krajevne skupnosti Sava, ki je izpostavil številne pridobitve krajevne skupnosti Sava, ki je upravno in kulturno središče Jesenic. Za zabavo na srečanju krajanov je skrbel domači ansambel Lajf, pripravili pa so tudi pestre zabavne igre, ki se jih je udeležilo veliko število udeležencev. V prstometu pa se preizkusil celo župan.

Read 2658 times Last modified on Monday, 26 September 2016 10:12

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave