Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Nov 2016 17

Akcija »Pripravljeni v zimo«, je bila tudi letos lepo obiskana

Akcija »Pripravljeni v zimo«, je bila tudi letos lepo obiskana Foto: Vinko

Od 15. novembra morajo biti vozila v cestnem prometu opremljena s predpisano zimsko opremo. Kot vsako leto, je Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, tudi letos 15.11.2016 med 14:00 in 17:00 ure na Bencinskem servisu Petrol na Cesti železarjev 7, Jesenice, skupaj S policijsko postajo Jesenice, z predstavniki Junik-M d.o.o in Petrola d.d. pripravil akcijo »Pripravljeni v zimo« .
Nizke zimske temperature lahko povzročijo slabše vozne razmere zlasti na delih cest, ki so bolj izpostavljeni vlagi, vetru in mrazu. To je predvsem na mostovih in viaduktih, na delih cest, ki vodijo skozi gozd, in tistih, ki so izpostavljeni močnemu vetru. Na takšne razmere morajo biti vozniki dobro pripravljeni in obveščeni.
Ob spremenjenih voznih razmerah je temeljni pogoj za varno udeležbo v prometu tudi ustrezna priprava motornega vozila. Ta naj pred zimo obsega predvsem pregled naprav in opreme vozila.

Pozornost na akciji je bila usmerjena predvsem pnevmatikam in tekočinam

Na vozilih sta preventivne preglede izvajala pooblaščena avtomehanika podjetja Junik-M d.o.o.,  v spremstvu policista. Strokovnjaki so pregledali stanje avtomobilskih pnevmatik (vrsta, profil),  stanje tekočin (za čiščenje stekel, hladilna tekočina) in druge opreme. Policisti so voznikom, če je bilo treba, svetovali tudi obisk avtomobilskega servisa in odpravo pomanjkljivosti.

Vozila morajo biti v zimskih razmerah opremljena z zimskimi pnevmatikami, če so na vozilu nameščene poletne pnevmatike, pa v obvezno opremo vozila spadajo snežne verige. Profil na pnevmatikah za vožnjo v zimskih razmerah mora biti globok najmanj tri milimetre.

Vozila so dobro pripravljena

Na akciji je bilo pregledanih 257 vozil. Pregledani avtomobili so bili pripravljeni na zimske razmere. Le 3 % vozil ni bilo pripravljenih za vožnjo v zimskih razmerah. Le-te voznike smo opozorili, da je potrebno takoj zamenjati pnevmatike.

Vsem voznikom smo podarili parkirno uro oz. strgalo za čiščenje stekel ter dišečo smrekico za v avtomobil.

Read 2654 times Last modified on Thursday, 17 November 2016 14:52

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave