Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Nov 2016 23

Obvestilo nosilcem gostinske dejavnosti na območju občine Jesenice

Občina Jesenice obvešča vse nosilce gostinske dejavnosti na območju občine Jesenice, ki nameravajo decembra obratovati dlje od prijavljenega obratovalnega časa, naj pravočasno zaprosijo za izdajo soglasja za posamezen gostinski obrat. Z eno vlogo lahko upravičenci zaprosijo za enkratno podaljšanje obratovalnega časa za največ 4 dogodke. Vlogo za enkratno podaljšanje obratovalnega časa gostinskega obrata naj nosilci gostinske dejavnosti vložijo na Občino Jesenice vsaj 4 dni pred začetkom prvega dogodka.

V skladu s 13. členom Pravilnika o določitvi podaljšanega obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost v občini Jesenice pa gostinec lahko brez dovoljenja za gostinstvo pristojnega organa občine obratuje dlje, kot traja obratovalni čas, na dan pred prazniki, določenimi z zakonom. To velja za praznike in ne dela proste dneve. Dneva, ki sta po Zakonu o praznikih in dela prostih dnevih v Republiki Sloveniji določena kot praznika, sta do konca leta še 26. december in 1. januar.

Naj ob tem še opomnimo vse nosilce gostinske dejavnosti, da je potrebno na Občini pridobiti soglasje, v kolikor tudi vsakodnevno obratujejo v podaljšanem obratovalnem času. Vlogo za leto 2017 lahko oddate od 15. novembra dalje v sprejemni pisarni.

Obrazci za prijavo obratovalnega časa, oz. obrazci za prijavo enkratnega podaljšanja obratovalnega časa so na voljo v sprejemni pisarni Občine Jesenice in na spletni strani Občine Jesenice: www.jesenice.si.

Za več informacij lahko pišete na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. oz. pokličete na tel. št. 04 5869 260.

 

Read 2537 times Last modified on Wednesday, 23 November 2016 14:23

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave