Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Jan 2017 18

Informacija s 14. redne seje Sveta KS Blejska Dobrava

Štirinajsta redna seja Sveta krajevne skupnosti Blejska Dobrava je bila 15. decembra 2016, ob 14.00, v posebni sobi gostilne Pr Jurč, na Blejski Dobravi.

Predsednik je uvodoma pozdravil vse prisotne: člane Sveta KS Blejska Dobrava, predstavnike Občine Jesenice in predstavnike društev, ki delujejo na območju krajevne skupnosti Blejska Dobrava.

Opravljen je bil pregled zapisnika 13. seje sveta KS in sklepi vključno s sklepom korespondenčne seje potrjeni.

Predstavljeno je bilo:

  • Poročilo o delu Sveta KS Blejska Dobrava za leto 2016, ki je bilo po seznanitvi soglasno sprejeto in potrjeno.
  • Letni delovni načrt Sveta krajevne skupnosti Blejska Dobrava za leto 2017, ki je bil potrjen in sprejet.
  • Dopolnjen komunalni plan za leto 2017, z manjšimi dodatnimi nalogami, in sicer gre za posamezne svetilke javne razsvetljave, klopi ipd. ter nova oglasna deska v vaškem jedru.
  • Aktivnosti, ki so potekale ob koncu leta.
  • Novi ceniki najema dvoran in drugih prostorov v objektu KS, izdelani na podlagi novih izračunov stroškov. Po seznanitvi so bili ceniki soglasno sprejeti.

V nadaljevanju je predsednik poročal o temah, ki so bile obravnavane na seji Sveta uporabnikov javnih dobrin.

Svetnice Irena Kolbl, ki je prosila za informacije o prodaji zemljišča v njeni soseščini in zakaj te namere o prodaji ni predhodno prejel v obravnavo Svet KS Blejska Dobrava. Predsednik je predlagal, da se v prihodnje krajevno skupnost obvesti o nameravani prodaji zemljišč, da Svet KS poda mnenje in se s tem izogne slabi volji krajanov ter predstavnike občine prosil, da v prihodnje to upoštevajo.

V nadaljevanju je predsednik povedal, da aktivnosti z zbiranjem soglasij za gradnjo pločnika in kanalizacije na Kočni še potekajo.

Glede gradnje vodovoda za potrebe Kampa Perun na Lipcah, ki ga izvaja JEKO IN je povedal, da je prva prioriteta vodo oskrba za krajane Lipc in Blejske Dobrave. Nato je treba upoštevati sklepe, ki so bili sprejeti na izredni seji Sveta KS pred sprejetjem Odloka Perun.

Dragica Bezlaj, ZZB Blejska Dobrava je ponovno povedala, da bo 18. 12. 2016 otvoritev prestavljenega spomenika na Kočni in vse prisotne povabila na svečano otvoritev.

Svetnik Božo Pogačar je opozoril na nerešen problem peš dostopa do hiše Blejska Dobrava 2 za katerega je bilo rečeno, da bo rešljiv šele takrat ko bo zgrajena obvoznica. Torej je zdaj pravi čas za reševanje te zadeve. Idejno zamisel bodo občini posredovali stanovalci oziroma lastniki navedene hiše (Karlin in Žvan v sodelovanju s svetnikom Pogačarjem.

 

S spoštovanjem,

Anton Hribar
predsednik Sveta
KS Blejska Dobrava

Read 2067 times Last modified on Wednesday, 18 January 2017 15:35

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave