Obvestila za javnost

Jan 2019 29

Širitev sistema izposoje koles na Jesenicah: Občini Jesenice skoraj 40.000 € sredstev sofinanciranja

Sistem izposoje na novih treh kolesarnicah bo kompatibilen s sistemom JeseNICE bikes in tudi s sistemom izposoje v ostalih občinah, ki sodelujejo v projektu. Sistem izposoje na novih treh kolesarnicah bo kompatibilen s sistemom JeseNICE bikes in tudi s sistemom izposoje v ostalih občinah, ki sodelujejo v projektu.

Občina Jesenice je v preteklih dneh prejela obvestilo s strani LAS Gorenjska košarica, da je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo potrdilo projekt Hitro s kolesom, ki je bil prijavljen na 1. Javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev strategije lokalnega razvoja za LAS Gorenjska košarica za programsko obdobje 2014–2020.

Gre za projekt vzpostavitve mreže izposoje koles v 6 občinah območja LAS (Kranj, Bled, Jesenice, Naklo, Radovljica in Tržič), s katerim bomo prispevali k razvoju trajnostne mobilnosti in spreminjanju navad prebivalstva v smeri večje uporabe nizkoogljičnega transporta in javnega prevoza. Vrednost celotnega projekta znaša več kot pol milijona evrov (533.582,88 €), od česar bo Evropski sklad za regionalni razvoj projekt sofinanciral v višini skoraj 300.000 € (249.991,60 €).

Občina Jesenice bo v sklopu projekta zgradila tri nove kolesarnice z avtomatiziranim sistemom izposoje, in sicer na Plavžu, Slovenskem Javorniku in Blejski Dobravi (sistem izposoje bo kompatibilen tako z že obstoječimi tremi kolesarnicami na Hrušici, pri TIC Jesenice in pri Občini Jesenice kot s kolesarnicami v ostalih občinah, ki so partnerice v projektu), in 18 tracking kolesi (od tega bo 9 električnih), predmet projekta pa so tudi oprema info točke Jesenicebikes (TIC Jesenice), študija za razvoj mreže izposoje koles na območju LAS (skupna za vse), administrativno in finančno vodenje projekta ter promocija. Celotna vrednost jeseniškega dela aktivnosti je ocenjena na 83.471,50 €, od česar bo Evropski sklad za za regionalni razvoj projekt sofinanciral v višini 38.375,48 €, preostalih 45.096,02 € pa bo Občina Jesenice zagotovila iz svojega proračuna. Projekt se bo začel izvajati še v prvi polovici letošnjega leta.

Vodilni partner projekta je sicer BSC, poslovno podporni center, d.o.o. Kranj, projektni partnerji pa so Občina Bled, Občina Jesenice, Mestna občina Kranj, Občina Naklo, Občina Radovljica, Občina Tržič in CIPRA.

Read 1594 times Last modified on Wednesday, 30 January 2019 14:10

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave