Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Feb 2019 19

200 novih zaposlitev za mlade

V družbi DEOS d.o.o., v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje, Srednjo gozdarsko in lesarsko šolo Postojna, Centra za poslovno usposabljanje Ljubljana in drugimi partnerji ter podporo Ministrstva za delo družino, socialne zadeve in enake možnosti izvajajo projekt 200 zaposlitev. S tem bodo 200 mladih, starih do 29 let, doma iz Zahodne kohezijske regije (osrednjeslovenska, gorenjska, goriška in obalno–kraška) brezplačno usposobili za 3 deficitarne poklice v socialnem varstvu, tj. bolničar, socialni oskrbovalec ter kuharski pomočnik, in jih povezali z delodajalci za zaposlitev.

Po brezplačnem usposabljanju hitro do zaposlitve

Projekt bo potekal vse do konca oktobra 2019. Z delom na projektu so pričeli v začetku decembra minulega leta, prvi spekter usposabljanj se je pričel januarja, načrtovanih pa je še več krogov v pomladi in zgodnji jeseni. Mladim sta na voljo dve usposabljanji za socialnega oskrbovalca in pomočnika kuharja, katerih končni cilj je uspešno opravljena nacionalna poklicna kvalifikacija – NPK. Vsi stroški so kriti s strani organizatorja projekta. Prav tako pa je mladim na voljo brezplačno izobraževanje za bolničarja negovalca, ki ga lahko zaključijo z republiškim izpitom in pridobijo IV. stopnjo izobrazbe. Tudi tu so vsi stroški kriti s strani organizatorja projekta. Izobraževanja v okviru razpisa trajajo največ 2 meseca in do 150 ur, v kolikor pa kandidat potrebuje daljše izobraževanje, lahko le-tega zaključi izven razpisa na stroške podjetja DEOS. Dodatna prednost za prijavljene kandidate je tudi v tem, da bodo poleg brezplačnega izobraževanja deležni tudi dodatek za prevoz in dodatek za udeležbo na aktivnostih.

 

Pričetek usposabljanja za socialne oskrbovalce je 4. 3. 2019, pogoja za vključitev pa sta veselje do poklica ter starost vsaj 23 let.
Pričetek usposabljanja za pomočnika kuharja je 14. 3. 2019. Tudi za ta poklic je potreben pogoj veselje do kuhanja ter minimalna starost 18 let.

Kontakt:

  • CPU: 01 5897 652, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (Urška Kavčič Rihar)
  • DEOS: 08 2002 568, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Več informacij o programu lahko najdete na www.deos.si/200-zaposlitev in na www.facebook.com/200zaposlitev.

Read 2580 times Last modified on Tuesday, 19 February 2019 09:56

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave