Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Jun 2019 24

Uporabno dovoljenje za komunalno infrastrukturo na Murovi

Jesenice – Občina Jesenice je prejela uporabno dovoljenje za milijonski projekt izgradnje komunalne infrastrukture v naselju Murova.

Projekt izgradnje komunalne infrastrukture v naselju Murova, ki obsega Murovo, Kosovo in Ulico Mirka Roglja, se je začel v začetku leta 2018. Občina Jesenice je poleg izgradnje nove kanalizacije za komunalno odpadno vodo v sklopu projekta obnovila tudi dotrajani vodovod, hkrati pa tudi prometno infrastrukturo z odvodnjavanjem meterornih voda ter cestno razsvetljavo. Projekt, ki je bil vreden približno 1,1 milijona evrov, je bil zaključen konec maja letos, v petek pa je Upravna enota Jesenice zanj izdala še uporabno dovoljenje.

Z izvedbo projekta je zagotovljena ustrezna infrastruktura za odvajanje komunalne odpadne vode za približno 80 dodatnih stanovanjskih objektov s čez 200 prebivalci, s tem pa se bodo zmanjšale emisije v vodo in tla, zagotovljena bo višja stopnja zaščite tako površinske kot podtalne vode in ne nazadnje, izboljšali se bodo življenjski pogoji prebivalcev tega območja. S projektom je Občina Jesenice sledila zahtevam državnega Operativnega programa odvajanja in čiščenja komunalne odpadne vode in tudi naselje Murova priključila na sistem odvajanja in čiščenja komunalne odpadne vode, torej na omrežje, ki se zaključuje na Centralni čistilni napravi Jesenice.

Read 1532 times Last modified on Thursday, 27 June 2019 08:45

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave