Obvestila za javnost

May 2020 15

Cilj dosežen – v jeseniška gospodinjstva skoraj 4500 zaščitnih mask

V tem tednu smo Občina Jesenice, Občinski štab Civilne zaščite in Ljudska univerza Jesenice, predvsem pa marljivi prostovoljci, v projektu izdelave zaščitnih mask dosegli svoj cilj.

V tem tednu smo Občina Jesenice, Občinski štab Civilne zaščite in Ljudska univerza Jesenice, predvsem pa marljivi prostovoljci, v projektu izdelave zaščitnih mask dosegli svoj cilj – sešitih in razdeljenih je bilo 4840 zaščitnih mask, s čimer smo zagotovili, da je vsako gospodinjstvo v občini Jesenice, kjer domujejo občani, starejši od 65 let, ki spadajo v najbolj rizično skupino v času epidemije COVID-19, prejelo po eno zaščitno pralno masko. Hkrati smo jih lahko določeno število zagotovili tudi za posamezne krajevne skupnosti, na katere se lahko obrnejo vsi občani, ki jo še potrebujejo. V projektu je, poleg sodelavcev Ljudske univerze Jesenice in Občine Jesenice ter članov Občinskega štaba Civilne zaščite občine Jesenice, sodelovalo 22 prostovoljcev, ki so za šivanje zaščitnih mask skupno porabili okrog 1250 ur prostovoljnega dela, okrog 20 prostovoljcev, ki so jih pakirali, jeseniška prostovoljna gasilska društva, krajevne skupnosti, člani navijaške skupine Red Steelers Jesenice in člani KŠD Obranca, ki so poskrbeli za dostavo mask v gospodinjstva, ter drugi.

Projekt pa se s tem še ne končuje, saj bodo prostovoljci s šivanjem mask še nekaj časa nadaljevali in tako omogočili, da bodo maske prejeli še vsi, ki jo bodo potrebovali.

Read 1023 times Last modified on Tuesday, 19 May 2020 13:59

Media

Šivanje zaščitnih mask Ljudska univerza Jesenice

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave