Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Sep 2020 14

Župan Blaž Račič: "Dejavnost splošne bolnišnice mora ostati na Jesenicah"

Danes dopoldne je v sejni sobi občine Jesenice potekala novinarska konferenca na temo ohranitve dejavnosti splošne bolnišnice v občini Jesenice. Župan Blaž Račič je na konferenci zbranim novinarjem predstavil elaborat, v katerem so predstavljeni argumenti in poudarki lokalne skupnosti, s katerimi vztrajamo, da regijska bolnišnica ostane na območju občine Jesenice. Mednje med drugim spadajo:

  • že obstoječa splošna bolnišnica na Jesenicah (ni potrebe po zagotavljanju bistveno višjih finančnih sredstev za novogradnjo)
  • nedavna večmilijonska vlaganja države v bolnišnico (izgradnja urgentnega centra v vrednosti več kot 8 milijonov evrov, trenutno potekajoče požarna sanacija, energetska sanacija in prenova bolnišnične lekarne v skupni vrednosti več kot 10 milijonov evrov …)
  • možnost širitve oziroma dograditve obstoječe bolnišnice na sedanji lokaciji (površine vzhodno od obstoječega kompleksa so v prostorskih aktih že opredeljene za namen širitve bolnišnične dejavnosti)
  • več kot stoletna tradicija zdravstvene dejavnosti na Jesenicah
  • podpora Splošni bolnišnici Jesenice v smislu izobraževanja (zdravstveni program na Srednji šoli Jesenice, pet študijskih programov na vseh treh bolonjskih smereh na Fakulteti za zdravstvo Angele Boškin)
  • podpora Splošni bolnišnici Jesenice v smislu dejavnosti (Zdravstveni dom Jesenice, Dom upokojencev dr. Franceta Bergelja Jesenice)

Elaborat je župan Blaž Račič pretekli teden osebno predstavil tudi državni sekretarki na Ministrstvu za zdravje dr. Tini Bregant, hkrati pa bo na svoje povabilo v prihodnjih dneh oziroma tednih na Jesenicah gostil tudi predstavnike političnih strank v Državnem zboru. Namen delovnih sestankov je seznanitev odločevalcev z organiziranostjo, delovnimi pogoji in hkrati odličnim delom naših zdravstvenih ustanov (Fakulteta za zdravstvo Angele Boškin, Zdravstveni dom Jesenice in Splošna bolnišnica Jesenice) ter našimi argumenti za nujnost ohranitve dejavnosti splošne bolnišnice na območju občine Jesenice.

Elaborat objavljamo tudi v priponki pod prispevkom.

Read 1486 times Last modified on Monday, 13 December 2021 08:39

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave