Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

May 2022 05

Na 3. izredni seji potrdili nakup in projekt ureditve objekta nekdanjega bowlinga z restavracijo v Športnem parku Podmežakla

Občinski svet občine Jesenice se je danes sestal na svoji 3. izredni seji v tem mandatu. Na njej so svetniki in svetnice potrdili odkup bivše restavracije in bowlinga na območju Športno rekreacijskega parka Podmežakla ter v Načrt razvojnih programov za obdobje 2022–2025 uvrstili projekt »Ureditev kegljišča z bowlingom v športnem parku«.

Svetniki in svetnice so na 3. izredni seji Občinskega sveta občine Jesenice sprejeli 2. dopolnitev Načrta pridobivanja nepremičnega premoženja v last Občine Jesenice za leto 2022. S predlagano dopolnitvijo Občina Jesenice načrtuje pridobitev nepremičnine (stavbe s pripadajočim zemljiščem), ki v naravi predstavlja nekdanjo restavracijo in bowling na naslovu Ledarska ulica 5, Jesenice. Predmetna nepremičnina je trenutno v lasti DUTB d.d., ker leži v območju, ki se podrobneje ureja z Odlokom o ureditvenem načrtu Športno rekreacijskega parka Podmežakla in prestavlja podlago za nadaljnji razvoj le-tega (ter s tem športno rekreacijske dejavnosti v občini), pa bo Občina Jesenice uveljavila predkupno pravico in navedeno nepremičnino odkupila. Cena nakupa znaša 115.000 €.

Hkrati s potrjenim odkupom omenjene nepremičnine so svetniki in svetnice sprejeli tudi predlog za uvrstitev novega projekta v Načrt razvojnih programov za obdobje 2022–2025, in sicer »Ureditev kegljišča z bowlingom v športnem parku«. Začetek projekta oziroma investicije je predviden v letu 2022 z odkupom nekdanjega bowlinga z gostinskimi prostori in se bo nadaljeval v letih 2024–2027. Vrednost investicijskih posegov je ocenjena na 3.000.000,00 €, izvedba pa je predvidena fazno (v letih 2025–2027). Z investicijskim projektom bo Občina Jesenice v sodelovanju z Zavodom za šport Jesenice, kateremu bo objekt tudi prenesen v upravljanje, kandidirala na sredstva javnih razpisov ministrstva, pristojnega za šport ter sredstva Fundacije za šport, preostala sredstva pa bo zagotovila Občina Jesenice, pri čemer se nadeja tudi sodelovanja zasebnih investitorjev. Z omenjenim projektom Občina Jesenice sledi tudi usmeritvam veljavne Strategije razvoja športa v občini Jesenice za obdobje 2021–2024.

 

Gradivo, obravnavano na seji, je dosegljivo TUKAJ.

Read 598 times Last modified on Friday, 06 May 2022 13:54

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave