Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Nov 2022 25

Obvestilo o predčasnem glasovanju in glasovanju na domu, lokalne volitve 2022 - 2. krog

Lokalne volitve 2022, načini glasovanja:

PREDČASNO GLASOVANJE

Volivci, ki bodo na dan glasovanja odsotni, lahko predčasno glasujejo v torek, 29. novembra, v sredo, 30. novembra, in v četrtek, 1. decembra 2022, med 7.00 in 19.00 uro na volišču za predčasno glasovanje v dvorani Kolpern, Fužinska cesta 2, Jesenice. S seboj prinesite osebni dokument in vabilo za glasovanje.

GLASOVANJE NA DOMU (81. člen ZLV)

Volivci, ki se zaradi bolezni ne morejo osebno zglasiti na volišču, kjer so vpisani v volilni imenik, lahko glasujejo pred volilnim odborom na svojem domu, če to sporočijo občinski volilni komisiji najkasneje tri dni pred dnem glasovanja, tj. do srede, 30. novembra 2022. Priložiti je potrebno ustrezno potrdilo zdravnika ali drugo dokazilo.

Read 891 times Last modified on Friday, 25 November 2022 14:46

2 comments

 • Comment Link Wednesday, 30 November 2022 16:42 posted by Občina Jesenice

  Volivci, ki se zaradi bolezni ne morejo osebno zglasiti na volišču, kjer so vpisani v volilni imenik, lahko glasujejo pred volilnim odborom na svojem domu, če to sporočijo občinski volilni komisiji najkasneje tri dni pred dnem glasovanja (za drugi krog glasovanja za župana torej do 30/11-2022 do polnoči). Priložiti je potrebno ustrezno potrdilo zdravnika ali drugo dokazilo. Volilvci oz. njihovi svojci lahko Občinsko volilno komisijo o tem obvestijo po pošti in tudi po elektronski pošti na naslov: obcina.jesenice@jesenice.si, obvezno pa morajo navesti ime in priimek, naslov in rojstni datum volivca, ki želi glasovati na domu.

  Report
 • Comment Link Tuesday, 29 November 2022 08:38 posted by Robert

  Spoštovani,

  domnevam, da se lahko obrazec izpolni na domu bolne osebe, na dan glasovanja in obvestila in sporočila sprejemate tudi na drug način. Mnogi nimajo možnosti printati, izpolniti in poslati obrazca.
  Glede glasovanja v zvezi referenduma ni bilo te birokracije.

  Lepo pozdravljeni,
  Robert

  Report

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave