Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Dec 2022 02

Gradnja nove telovadnice OŠ Poldeta Stražišarja poteka po načrtu

Ena največjih investicij na področju šolstva, ki trenutno potekajo, je gradnja nove telovadnice OŠ Poldeta Stražišarja. Zadovoljni smo, da dela potekajo po načrtu. Izvedena je že vsa nosilna konstrukcija nove telovadnice in nadzidave, dosegli smo tudi cilj, da je objekt zaprt in pod streho do zime. Izvajalec, Kovinar - Gradnje ST d.o.o., je izvedel že vse ravne strehe in vgradil stavbno pohištvo, v notranjosti pa se trenutno že izvajajo obrtniška dela, tj. dela na strojnih in elektro instalacijah, suhomontažna dela za predelne stene in stropove ter dela za izvedbo prezračevane fasade.
Investicija je vredna skoraj en milijon evrov, pri čemer je bila Občina Jesenice uspešna tudi na javnem razpisu Ministrstva za izobraževanje, šolstvo in šport, ki bo investicijo sofinanciralo v višini dobrih 400.000 evrov.
 
Občina Jesenice z omenjeno investicijo zasleduje svoj cilj, tj. energetska sanacija javnih objektov, kar nam bo pri visokih cenah ogrevanja oziroma energije omogočalo velike finančne prihranke v občinskem proračunu. Med takšne projekte, ki smo jih izvedli v preteklih letih, spadajo energetska sanacija OŠ Toneta Čufarja (končana 2020), OŠ Koroška Bela (2019–2021), Vrtca Jesenice - enote Angelce Ocepek (2021) in enote Julke Pibernik (2022), začela pa se je tudi sanacija pokopališkega objekta na Blejski Dobravi.
Read 396 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave