Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Apr 2023 19

Jutri se na Jesenicah začenja nova sezona kolesarskega sistema Gorenjska.bike

Jutri se na Jesenicah začenja nova sezona kolesarskega sistema Gorenjska.bike Foto: Aleš Košir

V osmih gorenjskih občinah v teh dneh pričenjajo z obratovalno sezono sistema izposoje koles Gorenjska.bike. V enotnem sistemu Gorenjska.bike, ki deluje v občinah Cerklje na Gorenjskem, Jesenice, Kranj, Naklo, Radovljica, Škofja Loka, Tržič in Bled, bo na 59 postajah na voljo 351 koles. Na Jesenicah svojo novo sezono kolesarski sistem s šestimi postajami pričenja jutri.

Regijski sistem izposoje koles Gorenjska.bike od leta 2020 povezuje gorenjske občine, v katerih je vzpostavljena javna mreža avtomatizirane izposoje koles. V Kranju in na Jesenicah že več kot šest let  delujeta lokalna sistema izposoje koles, KRsKOLESOM in JeseNICE Bikes. Leta 2020 so se jima pridružile še tri gorenjske občine, Radovljica, Tržič in Naklo in skupaj so vzpostavili enoten sistem izposoje Gorenjska.bike, prvi tovrsten regijski sistem izposoje v Sloveniji, ki uporabnikom omogoča izposojo in vračilo koles z enim uporabniškim imenom kjerkoli v regiji. Leta 2022 se je mreža razširila tudi v Cerklje na Gorenjskem in Škofjo Loko (eKOLOka), istega leta je ponovno zaživela tudi na Bledu.

Mreža postajališč Gorenjska.bike danes ponuja že 351 koles (dobrih 40 % koles je električnih) na 59 postajališčih (Kranj 29 - v kratkem 30), Škofja Loka 8, Jesenice 6, Radovljica 5, Tržič 3, Naklo 3, Cerklje na Gorenjskem 2, Bled 3).

Na Jesenicah se nahaja 6 postaj, in sicer postaja Plavž (nasproti Zdravstvenega doma Jesenice za trafiko), postaja Slovenski Javornik (nasproti picerije Venezia), postaja Blejska Dobrava (nasproti gasilskega doma), postaja Hrušica (pri vrtcu), postaja TIC Jesenice (v neposredni bližini TIC Jesenice oz. trgovine Pomurske mlekarne) in postaja Občina (pri Občini Jesenice).

Uporabniki prvo registracijo opravijo na spletni strani www.gorenjska.bike, kjer izberejo paket, ki uporabniku najbolj ustreza, in območje, kjer bo prevoženih največ kilometrov. Veljavnost izbranega paketa je leto dni od dneva nakupa, vsi paketi pa vsebujejo uporabo navadnih in električnih koles. Cena letnega paketa znaša 25 €, mesečnega 10 €, 3-dnevnega 3 €, cena t.i. Jesenice bikes paketa pa 10 €.

Pomoč uporabnikom

  • Za lokalni sistem JeseNICE bike (Zavod za šport Jesenice): +386 31 334 423, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  (od ponedeljka do nedelje od 8.00 do 20.00)
  • Klicni center za pomoč uporabnikom: +386 1 530 53 03

Uporabnik je dolžan koristiti storitev sistema s potrebno previdnostjo, preudarnostjo in skrbnostjo dobrega gospodarja ter v skladu s splošnimi pogoji.

Read 369 times Last modified on Thursday, 20 April 2023 08:57

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave