Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Nov 2023 24

Poročilo s 5. seje sveta KS Podmežakla

V sredo, 22. novembra 2023, so se svetniki krajevne skupnosti Podmežakla sestali na svoji 5. redni seji.

Predsednik Sveta KS Tomaž Jekler je med drugim podal poročilo o realizaciji sklepov prejšnje seje, o projektih, ki so bili v okviru participativnega proračuna izbrani za področje KS Podmežakla, ter o zaključkih sestanka članov Sveta za varstvo uporabnikov javnih dobrin Občine Jesenice.

Na seji SVUJD je opozoril, da vedno bolj čutimo klimatske spremembe, kot so nalivi, poplave, močan veter, po drugi strani pa nas pestijo visoke temperature, suše, požari...

Prav je, da se krajani obnašamo samozaščitno in na napake opozarjamo pristojne službe, ki naj si nato zadevo ogledajo in po možnosti sanirajo. Zato je predlagal, da se v okviru CZ ustanovi Svet za preventivo pred naravnimi nesrečami, ki bo sestavljen iz strokovnjakov za posamezna področja.

Pobudo so podprli tudi člani Sveta KS Podmežakla in bo posredovana CZ Občine Jesenice.

Predsednik KS je predlagal tudi, da se podjetju JEKO d.o.o. posreduje pobuda, naj nabavi 2 - 3 avto prikolice, ki bi jih občani lahko najemali za prevoz odpadnega materiala na Zbirni center Jesenice (predlog za ceno najema je 5 €/uro).

Pobuda bo posredovana podjetju JEKO d.o.o.

Člani Sveta KS so se dogovorili tudi o organizaciji novoletnega sprejema za starejše krajane, ki bo letos v sredo, 6. decembra 2023, v Banketni dvorani Kolpern.

Read 215 times Last modified on Friday, 24 November 2023 13:54

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave