Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

May 2024 30

Pojasnilo o investicijah v OŠ Poldeta Stražišarja

Odprtje prenovljene telovadnice in prostorov na OŠ Poldeta Stražišarja, september 2023 Odprtje prenovljene telovadnice in prostorov na OŠ Poldeta Stražišarja, september 2023

Ker so se v javnosti pojavila namigovanja, da je Občina Jesenice pripravljena nameniti za določene investicijske projekte visoke zneske, za šolsko pohištvo v OŠ Polde Stražišar pa nima 13.900 evrov, pojasnjujemo, koliko sredstev je Občina vložila v prenovo omenjene šole v zadnjih letih.

V proračunu za letošnje leto je Občina Jesenice zagotovila 36.600 evrov, in sicer za ureditev nadstreška pred glavnim vhodom OŠ Poldeta Stražišarja.

V letih 2022 in 2023 je za ureditev in nadzidavo telovadnice OŠ Poldeta Stražišarja namenila dober milijon evrov. Občina je sredstva v vrednosti nekaj manj kot 414.000 pridobila potem, ko se je prijavila na javni razpis za sofinanciranje pri ministrstvu pristojnem za šolstvo. Ta sredstva je v letu 2023 tudi uspešno porabila.

Za nakup športne in notranje pohištvene opreme v upravnih prostorih šole je Občina Jesenice v letu 2023 zagotovila 64.300 evrov iz občinskega proračuna. Dodatno je priskrbela 277.000 evrov (prav tako iz občinskega proračuna) za preureditev pritličja in ostalih delov šole, ki jih šola potrebuje za svoje delovanje (vključno z ureditvijo pisarne svetovalne delavke).

V proračunu za leto 2023 je Občina zagotovila tudi sredstva za izdelavo projektne dokumentacije za energetsko sanacijo objekta šole v vrednosti 18.300 evrov, vendar šola k naročilu dokumentacije ni pristopila. Del sredstev, 4.300 evrov, se je tako namenilo za ureditev pisarne svetovalne delavke. Preostala sredstva, 13.900 evrov, so ostala neporabljena.

Občina Jesenice je v letih 2022 in 2023 zagotovila tudi 6.900 evrov za nakup pohištvene opreme učilnic. Opremo sta sofinancirali tudi Občina Kranjska Gora in Občina Žirovnica, in sicer 3.000 evrov.

Pojasnjujemo, da Občina Jesenice, kot ustanoviteljica javnih zavodov, sproti rešuje vse potrebe, ki jih izkažejo javni zavodi. To velja tudi v primerih, ko določenih vsebin ni možno vključiti v predloge proračuna ali ko je zaradi nepredvidenih okoliščin potrebno naloge izvesti interventno, sredstva pa zagotoviti s prerazporeditvijo. Občina praviloma prerazporedi različne t. i. ostanke neporabljenih, a že zagotovljenih sredstev na podlagi predlogov javnih zavodov. Tako je na predlog OŠ Poldeta Stražišarja v letu 2023 uredila pisarno svetovalne službe. Vendar pa na Občini Jesenice poudarjamo, da osnovna šola v letu 2023 ni podala predloga za prerazporeditev že zagotovljenih, a še neporabljenih sredstev v vrednosti 13.900 evrov, ki bi jih šola lahko namenila za nakup potrebne notranje opreme.

Read 233 times Last modified on Thursday, 30 May 2024 15:55

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Uporabne povezave