Skok na osrednjo vsebino

Turizem

RUDI - maskota občine Jesenice

Občina Jesenice je pred časom izvedla javni natečaj za maskoto, ki  predstavlja značilnosti območja občine Jesenice in je namenjena promocijskim aktivnostim z namenom povečanja prepoznavnosti občine Jesenice, zlasti na področju turizma, športa in kulture.

Maskota vključuje tri osnovne elemente prepoznavnosti Jesenic in okolice: železarstvo, narcise - ključavnice in hokej. Sporočilnost maskote se odraža skozi prelivajoče se žareče barve, ki spominjajo na taljenje rude v plavžu iz katerega teče kovina, na glavi ima narciso, simbol Jesenic in Golice, v rokah pa hokejsko palico v obliki črke J, začetnico mesta, obleka in obutev na eni nogi pa močno spominjata na hokejsko opravo, obutev na drugi nogi pa predstavlja pohodniški čevelj.

Za maskoto je napisana tudi himna, ki se glasi:

RUDI-himna

(avtor: Ljubo Jančič)

Rudi je silak,
naj spozna ga vsak,
žareče on ima srce,
silno rad v hribe gre!

Rudi je junak,
pazi, zdaj podaja pak,
od klučavnic ključ ima,
s tabo vedno se igra.

Rudi je vesel,
vroč poljub ti da,
rad bi te objel,
tra-la-la-la-la!

Izposoja maskote RUDI

Na Občini Jesenice si želimo, da bi občani občine Jesenice prepoznali RUDI-ja kot občinsko  maskoto v smislu večanja promocije občine in dogodkov, ki se odvijajo, zato pozivamo vse organizatorje prireditev, dogodkov, srečanj in drugih manifestacije, da vključijo RUDI-ja v svoje aktivnosti doma in na gostovanjih ter tako pripomorejo k prepoznavnosti občine. Kostum maskote si lahko brezplačno izposodite na sedežu Občine Jesenice ali na Zavodu za šport.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na:

  • Občina Jesenice, Aleksandra Orel (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 04 586 92 66)
  • Zavod za šport Jesenice (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 04 5884 662)