Skok na osrednjo vsebino

Participativni proračun

Kako sodelujem

Sodelujete lahko bodisi kot predlagatelj bodisi kot glasovalec ali pa v obeh vlogah. Sodeluje lahko vsak občan Jesenic s stalnim prebivališčem na Jesenicah, ki je dopolnil/-a vsaj 16 let.

Pred oddajo predlogov bodo organizirane tudi delavnice, ki bodo namenjene predstavitvi participativnega proračuna, načinov sodelovanja, mogoče pa bo tudi oblikovati osnutke predlogov projektov. Udeležba na delavnicah ni pogoj za oddajo predloga, bo pa del časa namenjen razpravi o potrebah za dvig kakovosti življenja na posameznem območju.

Projektni predlog lahko oddate najkasneje do 9. 6. 2023, in sicer:

Fizično oddani projektni predlogi in predlogi, oddani po pošti, morajo biti oddani na za to pripravljenem posebnem obrazcu (ta bo objavljen naknadno, pred pričetkom faze zbiranja predlogov).

Glasovanje o participativnem proračunu bo potekalo prek spletne aplikacije Consul, in sicer med 28. 8. in 3. 9. 2023, do 24. ure.

Za glasovanje v spletni aplikaciji Consul bo vsak občan vnesel svojo EMŠO številko, kar mu bo omogočalo dostop do spletne aplikacije. Občani bodo lahko glasovali tudi v vložišču Občine Jesenice ali na sedežih krajevnih skupnosti, in sicer v terminih, navedenih v razdelku "Kako glasujem".

Za dodatna pojasnila v zvezi s participativnim proračunom nas lahko kontaktirate po elektronski pošti na naslov This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Read 2609 times Last modified on Tuesday, 25 April 2023 16:24

Novice in obvestila