Skok na osrednjo vsebino

Razvojni dokumenti

Prometna študija IDAGO

Za naročnika Občina Jesenice smo izdelali prometni model in prometno študijo za avtobusni in kolesarski prevoz za projekt IDAGO. Vodilni partner za projekt IDAGO je Občina Trbiž, kot projektni partnerji pa sodelujejo še Občina Jesenice, Občina Kranjska Gora in PGD Planina pod Golico. Projekt IDAGO se izvaja v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija – Italija 2007 – 2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev.

Projekt IDAGO se bo izvajal na območju občine Trbiž v Italiji ter občini Kranjska Gora in Jesenice v Sloveniji. Za analizirano območje so značilna redko poseljena in težje dostopna gorska območja, ki pa jih odlikuje bogata naravna in kulturna dediščina.

S projektom IDAGO se želi izboljšati povezave do težje dostopnih krajev z vzpostavitvijo alternativnega prevoza z avtobusom, povečati kvaliteto bivanja lokalnih prebivalcev tudi z vzpostavitvijo medkrajevnega in turističnega kolesarjenja ter intenzifikacijo pohodništva z ureditvijo dveh pomembnih informacijskih in izhodiščnih točk na programskem območju, in sicer večnamenskega objekta v Planini pod Golico v Sloveniji in večnamenskega objekta pri Belopeških jezerih v Italiji.

Last modified on Tuesday, 22 March 2016 19:05