Skok na osrednjo vsebino

Jeseniške novice

maj 2021 21

Jeseniške novice, 21. maj 2021-10

Jeseniške novice, 21. maj 2021-10 Jeseniške novice - Gorenjski glas

Prava odločitev za drugačen obisk narcis

Odločitev, da obiskovalce na ogled narcis v Planino pod Golico in Javorniški Rovt vozijo z brezplačnimi avtobusi, se je izkazala za odlično. Med obiskovalci ni bilo slabe volje, ker so jeklene konjičke morali pustiti na Jesenicah, tudi prvi odzivi domačinov so dobri.

V soboto k Betelu na ajdove krape

Jutri, v soboto, bodo med 13. in 16. uro obiskovalci pred Penzionom Pr' Betel v Planini pod Golico dobili brezplačne ajdove krape.

Pogovor z dijaki in študenti glasbe

V Glasbeni šoli Jesenice so po Zoomu gostili bivše učence, ki šolanje nadaljujejo na konservatorijih in akademijah za glasbo doma in v tujini.

Prvi oder tudi za Heleno Blagne

Pred petdesetimi leti so na Jesenicah pripravili prvo prireditev Prvi glas Gorenjske. Na sliki je Helena Blagne leta 1976.

Obnovili bodo progo od Jesenic do Lesc

Ker je država dobila dodatna sredstva, bodo v kratkem začeli obnavljati tudi odsek železniške proge med Jesenicami in Lescami.

Obnova srednje šole se vendarle začenja

Vlada je prižgala zeleno luč za začetek obnove, v kratkem bo objavljen arhitekturni natečaj, gradbena dela naj bi se začela prihodnje leto.

Pisatelj, ki še nima svoje ulice

Prihodnje leto bo minilo devetdeset let od rojstva Pavleta Zidarja, ki je bil rojen na Slovenskem Javorniku. V rojstnem kraju je urejena spominska soba in tabla na hiši, v kateri je bil rojen.

Narcis dvakrat več kot lani

V projekt Ohranimo narcise je letos vključenih 33 lastnikov zemljišč, ki zemljišča obdelujejo na narcisam prijazen način.

Dodatne informacije

Prebrano 1538 krat Nazadnje urejano na petek, 21 maj 2021 10:42

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave