Skok na osrednjo vsebino

Jeseniške novice

sep  2021 03

Jeseniške novice, 3. september 2021-15

Jeseniške novice, 3. september 2021-15 Jeseniške novice - Gorenjski glas

Začelo se je novo šolsko let

Jeseniške osnovne šole bo v novem šolskem letu obiskovalo 1861 učencev, obe srednji šoli pa 868 dijakov. Pouk za zdaj poteka po modelu B, torej v šoli, ob upoštevanju higienskih ukrepov, kot so nošenje mask, upoštevanje varnostne razdalje in prezračevanje prostorov.  

Naročanje na cepljenje ni potrebno

V Zdravstvenem domu Jesenice naročanje na cepljenje ni več potrebno, dodatno pa na termine vabijo tudi osebe, ki se prijavijo na portalu zVEM.   

Poteka glasovanje za participativni proračun

Še do vključno nedelje, 5. septembra, lahko občani s stalnim prebivališčem v ob­čini Jesenice, stari vsaj 16 let, glasujejo za projekte participativnega proračuna..   

Nov podvig Tjaše in Drage

Izkušeni rekreativki Tjaša Žnidar in Draga Žbontar sta v sedmih dneh opravili z novim izzivom: prehodili sta krožno pohodno pot po slovenskih gorah Krona Slovenije.  

Delavska malca že na jedilnikih

V šestih jeseniških restavracijah je že mogoče naročiti Delavsko malco, to je jedi, ki so jih včasih jedli jeseniški delavci, a se še danes znajdejo na domačih jeseniških mizah.

Sanacija lesne gobe bo zahtevna in draga

Potem ko so pri obnovi Ruardove graščine odkrili obsežna žarišča zelo nevarne lesne gobe, zdaj izbirajo izvajalca, ki bo izvedel zahtevno sanacijo.  

Nekaj otrok je ostalo na čakalni listi

S prvim septembrom se je začelo tudi novo vrtčevsko leto. Enote Vrtca Jesenice bo obiskovalo 682 otrok, nekaj otrok pa je tudi letos ostalo na čakalni listi.  

Iz zamaškov nastajajo prave umetnine

Jeseničan Franci Bizjak iz zamaškov od steklenic že 56 let izdeluje različne uporabne in okrasne predmete.

Kako reševalcem sporočimo lokacijo

Jeseniški gorski reševalci so v zadnjem času imeli kar nekaj primerov, ko so prejeli klic na pomoč, pa klicatelj ni znal povedati, kje se nahaja.

Dodatne informacije

Prebrano 986 krat Nazadnje urejano na petek, 03 september 2021 13:50

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave