Skok na osrednjo vsebino

Jeseniške novice

dec  2022 09

Jeseniške novice, 9. december 2022-18

Jeseniške novice, 9. december 2022-18 Jeseniške novice - Gorenjski glas

Novi župan Jesenice je Peter Bohinec

Jesenice bo prihodnja štiri leta vodil 47-letni magister znanosti s Slovenskega Javornika Peter Bohinec, v drugem krogu volitev je premagal dosedanjega župana Blaža Račiča.

Veliki zmagovalci iz Kočevja

V dvorani Gledališča Toneta Čufarja na Jesenicah so v soboto, 19. novembra, spustili zastor letošnjega največjega gledališkega dogodka v mestu.

Deseti dramski festival

Gledališče Toneta Čufarja Jesenice so pred kratkim zavzeli nadobudni mladi igralci Gimnazije Jesenice.

Pester december

V občini Jesenice bo december po dveh »koronskih« letih, polnih omejitev, ponovno pester.

Investicija za boljšo pitno vodo

Na zajetju Peričnik se začenja projekt vgradnje UV-dezinfektorja, ki bo nadomestil potrebo po kloriranju. Pričakujejo, da bo vodo tudi manjkrat treba prekuhavati.

Pokrajina za mlade fotografe

V novem Razstavnem prostoru Jake Torkarja na Osnovni šoli Koroška Bela so na ogled fotografije natečaja Pokrajina 2022 za mlade fotografe.

Tečaj slovenščine za Ukrajince

Vojna v Ukrajini je prisilila številne ljudi, da so zapustili rodno deželo in se odpravili v druge države, tudi v Slovenijo, kjer si sedaj skušajo urediti življenja.

Delavnice sproščanja z Armino

Udeleženci so skozi različne dihalne vaje, vaje za čuječnost in tehnike sproščanja spoznavali sebe in poskušali doseči notranji mir, lahkotnost ...

Drugi naslovi:

Gradnja telovadnice poteka v skladu z načrtiNovi obrazi v občinskem svetu, Obnova Delavske in Kejžarjeve ulice, Župana za letni pavšal za predor, Hermanov most z novo tablo, Državni sekretar na ogledu Ruardove graščine, Pred Korlnovim rovom nove mize, O delu v KS Hrušica, Najbolj nevarni sami sebi, Donacija za urološki oddelek, Donacija za urološki oddelek, Peklenski mraz dal ime smeri, Martin Krpan na obisku v knjižnici, Pot iz depresije, tesnobe, panike, Kulturi podarjena, nobena ura ni izgubljena, Razpis priznanj za ljubiteljsko kulturo, Ričet po Dejanovo, Zadnji večer v letu bo nasmejan ...

Dodatne informacije

Prebrano 578 krat Nazadnje urejano na četrtek, 08 december 2022 16:02

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave