Skok na osrednjo vsebino

Novice

mar  2015 05

Dan civilne zaščite obeležili s slavnostno sejo občinskega štaba civilne zaščite

Ob svetovnem dnevu civilne zaščite, ki ga vsako leto obeležujemo 1. marca, je včeraj v Kolpernu na Stari Savi potekala slavnostna seja Občinskega štaba civilne zaščite in Uprave za zaščito in reševanje Kranj. Zbrane so nagovorili jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger, poveljnik občinskega štaba civilne zaščite Igor Arh in namestnik poveljnika Civilne zaščite za Gorenjsko Metod Gaber.

Vsi trije so poudarili pomembno vlogo, ki jo ima civilna zaščita pri spopadanju z nesrečami in katastrofami, hkrati pa izpostavili požrtvovalnost pripadnikov tako poklicnih kot prostovoljnih organizacij, ki so vključene v sistem civilne zaščite. Zbrani so se spomnili tudi na Primoža Škufco in Simona Zimica, letošnja prejemnika priznanj civilne zaščite z občine Jesenice, in ju, kljub njuni odsotnosti, počastili z aplavzom.

Simon Sušanj s Policijske uprave Kranj je zbranim gostom predstavil zanimive informacije o udeležencih v cestnem prometu in vozilih na intervenciji, ki pridejo prav v vsakodnevnih situacijah, program pa sta z dvema glasbenima točkama popestrili tudi učenki Glasbene šole Jesenice.

Prebrano 2572 krat Nazadnje urejano na sreda, 23 marec 2016 22:29

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave