Skok na osrednjo vsebino

Novice

apr  2015 21

Čistilna akcija v krajevni skupnosti Blejska Dobrava

Fotografija mladih gasilcev iz Blejske Dobrave, ki so z mentoricama sodelovali na čistilni akciji. Fotografija mladih gasilcev iz Blejske Dobrave, ki so z mentoricama sodelovali na čistilni akciji.

Na podlagi letnega programa dela Sveta KS Blejska Dobrava je bila načrtovana in 11. 4. 2015 opravljena čistilna akcija na celotnem območju krajevne skupnosti.

V akciji je sodelovalo preko 60 krajanov, ki so na obronkih gozdov, ob poteh, cestah, ograjah podjetij in ob železniški progi znotraj meja krajevne skupnosti pobrali odvržene in od vetra nanesene odpadke. Večino odpadkov so predstavljale plastične vreče, plastenke, kozarci in sveče ob pokopališču. Najdeni pa so bili tudi v vreče zaviti pasji iztrebki in klavni odpadki, ki jih posamezniki še vedno ne odvažajo na za to urejena zbirna mesta.

Največ odpadkov je bilo še vedno pod ograjo pokopališča v smeri soteske Vintgar, ki jih je bilo za šest velikih vreč in ob železniški progi od Vintgarja do Podkočne, kjer smo nabrali kar 15 velikih vreč odpadkov. Na vseh ostalih območjih je bilo stanje znatno boljše, zato za pričakujemo, da bo odvrženih in nanesenih odpadkov v prihodnje manj.

Letos marca in aprila ni bilo veliko padavin, zato je znatno upadel nivo reke Save in akumulacijskega jezera HE Moste, ki sega vse do Javornika. Posledično temu se je pokazala ogromna količina nanesenih plastenk in drugih odpadkov po obrežju jezera. Ker velike količine odpadkov med drugim kvarijo podobo kraja, je bil na seji Sveta KS Blejska Dobrava sprejet sklep, da se v obliki akcije očisti tudi to območje. K sodelovanju so bili poleg krajanov povabljeni ribiči, poklicni gasilci in delavci HC Moste, ki so očiščevalno akcijo izvedli 25. 4. 2015 in tako poskrbeli za čistejše okolje.

Za kvalitetno opravljeno delo se svet KS Blejska Dobrava zahvaljuje vsem udeležencem čistilnih akcij in vsem tistim, ki so poskrbeli za brezplačno malico udeležencev. Prav tako pa predstavniku SŽ gospodu Zoranu Račiču, ki je poskrbel za varnost pri čiščenju ob železniški progi.

Anton Hribar
Predsednik sveta KS
Blejska Dobrava

Prebrano 2197 krat Nazadnje urejano na torek, 05 maj 2015 10:08

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave