Skok na osrednjo vsebino

Novice

sep  2015 18

Ob mednarodnem dnevu gluhih župan sprejel predstavnike društva AURIS

Ob mednarodnem dnevu gluhih, ki ga sicer obeležujemo jutri, je župan Tomaž Tom Mencinger danes v prostorih Kabineta župana sprejel predstavnike Medobčinskega društva gluhih in naglušnih Gorenjske – AURIS Kranj. V društvo, ki ima eno od štirih podružnic tudi na Jesenicah, je vključenih 597 članov iz vseh gorenjskih občin, le z Jesenic jih je vključenih kar 168.

Predsednik društva Boris Horvat in sekretarka društva Zlata Crljenko sta predstavila delovanje društva in v pogovoru prisotnim predstavila, s kakšnimi – predvsem komunikacijskimi – težavami se soočajo gluhi in naglušni v vsakdanjem življenju, dosedanje sodelovanje z Občino Jesenice pa sta označila kot korektno in strokovno. Ker društvo letos decembra praznuje tudi 60-letnico svojega neprekinjenega delovanja, jim je župan Tomaž Tom Mencinger ob tej priložnosti tudi čestital in jim zaželel še veliko uspešnega dela pri integraciji gluhih in naglušnih v vsakdanje življenje. Zgledno delo društva in prizadevnost njihovih predstavnikov sta pohvalila tudi podžupan Miha Rebolj in vodja oddelka za družbene dejavnosti in splošne zadeve Petra Dečman, hkrati pa izrazila tudi spoštovanje do vseh, ki se soočajo s takšno invalidnostjo.

Mednarodni dan gluhih sicer obeležujemo že od leta 1959, ko ga je na svojem kongresu sprejela Svetovna organizacija gluhih, povsod po svetu pa ga proslavljajo na isti dan, tj. tretjo soboto v septembru. Na ta dan gluhi želijo opozoriti javnost nase, na nevidno invalidnost – gluhoto in na svoje težave, s katerimi se srečujejo v vsakodnevnem življenju. 

Prebrano 1823 krat Nazadnje urejano na petek, 18 september 2015 13:29

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave