Skok na osrednjo vsebino

Novice

okt 2015 01

Splošna bolnišnica Jesenice s tekom povezala Gorenjsko sodelovala tudi ekipa Občine Jesenice

Promocijski tek bolnišnic Promocijski tek bolnišnic Občina Jesenice

 

Včeraj, ob svetovnem dnevu srca, je bil na pobudo Splošne bolnišnice Jesenice organiziran prvi promocijski tek gorenjskih bolnišnic pod geslom Povezani s srcem za Gorenjsko. Pri organizaciji prireditve sta se glavnemu organizatorju Splošni bolnišnici Jesenice pridružili še Bolnišnica za ginekologijo in porodništvo Kranj in Psihiatrična bolnišnica Begunje.

Tekači so startali pred kranjsko porodnišnico in se napotili skozi Naklo, Strahinj, Spodnje Duplje, Podbrezje do Podnarta, kjer so nadaljevali pot po južnem bregu Save. Pri Globokem so ponovno prečkali Savo in se napotili proti Psihiatrični bolnišnici v Begunjah, od tam pa nadaljevali skozi Poljče, mimo vasi pod Stolom do Most, proti Blejski Dobravi in Jesenicam vse do bolnišnice. Čez 20 najzmogljivejših tekačev je skoraj 47 kilometrov dolgo traso preteklo v celoti, ekipe pa so tekle štafetno z menjavo na vsakih 5–6 kilometrov.

Organizatorji so na tek povabili predstavnike ministrstva za zdravje, gorenjskih zdravstvenih domov, občin, policije, vojske, gasilcev, gorskih reševalcev in športnikov. Med drugim so tekli znani športniki Dušan Mravlje, Jure Košir, Tomaž Razingar, Špela Pretnar in ekipa HDD SIJ Acroni Jesenice.

Tekače in organizatorje je na začetku zadnje etape pri Kolpernu pozdravil tudi župan Tomaž Tom Mencinger, ki je čestital tako tekačem kot organizatorjem, hkrati pa izrazil podporo ideji in namenu teka z željo, da bi ta postal tradicionalen. Cilj tekačev je bil pri Splošni bolnišnici Jesenice, kjer sta zbrane pozdravila direktor Splošne bolnišnice Jesenice dr. Janez Poklukar in sekretarka ministrstva za zdravje Nina Pirnat. 

Teku se je pridružila tudi Občina Jesenice – njeno ime zastopali podžupan Miha Rebolj, Damjan Mladenović, Gregor Jarkovič in Miha Bajt. S tem je tudi Občina Jesenice podprla namen in cilj teka, ki je povezovanje – »ne le gorenjskih bolnišnic, temveč povezovanje, druženje in sodelovanje vseh srčnih ljudi, ki svoje poslanstvo v dobro soljudem opravljajo v službenem ali prostem času«, so povedali organizatorji teka.

 

 

Prebrano 2209 krat Nazadnje urejano na sreda, 23 marec 2016 22:04

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave